L’Ajuntament d’Alacant crea una programació lúdica per als xiquetes i xiquets ingressats en l’Hospital General

Els artistes faran arribar les seues actuacions en directe per streaming perquè les i els pacients les vegen evitant la presència de persones alienes als seus tractaments

 

El regidor de Cultura d’Alacant, Antonio Manresa, i la coordinadora de l’aula pediàtrica de l’Hospital General Universitari, Marisa Ibáñez, han rubricat l’acord per a distraure i animar a través d’una desena d’actuacions lúdiques i culturals als xiquets internats sota tractament de llarga duració en el centre.

L’Ajuntament, a través de la Regidoria de Cultura, es compromet a realitzar al llarg de l’any deu intervencions de màgia, conta – contes, titelles i animacions teatrals per a minimitzar, en la mesura del possible, l’impacte del seu ingrés hospitalari en el seu procés educatiu.

La primera actuació està fixada per a dijous que ve, dia 11 de març. Consistirà en un espectacle de màgia protagonitzat per Abel Marín i arribarà a l’aula hospitalària de forma virtual, en directe via streaming, per a evitar les probabilitats de contagi i que els xiquets i adolescents puguen prosseguir rebent el seu tractament sense alteracions.

Els espectacles, segons l’acord, es realitzaran de forma coordinada entre les parts i la Regidoria de Cultura es farà càrrec de l’abonament dels caixets dels artistes i dels serveis tècnics que foren necessaris per a la seua posada en escena.

“L’acord m’ompli d’alegria”

El regidor de Cultura, Antonio Manresa, ha declarat que “aquest conveni m’ompli d’alegria. Si tenim en compte amb els mitjans públics estan per a fomentar el treball dels artista i de la cultura, em sent molt afortunat en poder signar aquest acord que portarà una mica d’alegria a un grup de persones que ens fan classes de vida tots els dies”.

El regidor ha ressenyat que “és un plaer col·laborar amb l’Aula Pedagògica de l’Hospital Universitari d’Alacant, que és un recurs de la Conselleria d’Educació, que treballa perquè els xicotets pacients no perden els seus cursos escolars”.

El conveni arreplega també que, en la mesura de les possibilitats, tenint presents les restriccions per la pandèmia, l’Ajuntament facilitarà que un grup d’aquests pacients puga gaudir en el Teatre Principal de localitats per a presenciar alguns espectacles de temàtica infantil o similar.