L’Ajuntament atorga ja el 50% de les ajudes directes per a fomentar la innovació i la transformació digital de les micro-empreses de Gandia

L’objectiu és fer les pimes i autònoms més competitives i operatives en un entorn cada vegada més digitalitzat.

El regidor de Polítiques Econòmiques i Comerç, Ferran Martínez, acompanyat de l’edil d’Economia i Hisenda, Salvador Gregori, ha anunciat l’aprovació, en la Junta de Govern Local d’ahir dilluns, de les primeres 32 ajudes directes per a fomentar la innovació i la transformació digital de les micro i xicotetes empreses de la ciutat, amb l’objectiu de fer-les més competitives i operatives en un entorn cada dia més digitalitzat. 9 sol·licituds més seran aprovades també el pròxim dilluns, el que representarà pràcticament el 50% de les 88 presentades fins ara, per una quantitat econòmica d’entre 65 i 70.000 euros (una mitjana de 1.600 € per empresa/autònom). De la resta de sol·licituds, 27 es troben en estudi i 16 han estat rebutjades: 4 per renúncia i la resta per tractar-se de despeses no subvencionables segons les bases.

“Les ajudes pal·liatives, reconstructores i estimuladores del consum enfront de la crisi provocada per la pandèmia, són el pilars bàsics de la política incentivadora del comerç i els serveis d’aquest govern. En aquest cas, l’objectiu d’aquestes ajudes directes és fer les pimes i autònoms (dedicats a l’activitat comercial, inclosa la prestació de serveis, i a l’activitat turística) més competitives i operatives en un entorn cada vegada més digitalitzat. Es tracta d’un doble estímul, ja que també ajudem a les empreses especialitzades del món digital, que s’encarreguen de la creació, el seguiment i la gestió del productes tecnològics contractats per les empreses. El tecnològic és també un sector estratègic per a la nostra ciutat”, ha explicat Martínez.

Per la seua banda, Gregori ha recordat que “és imprescindible que el teixit productiu se sume al carro de la transformació digital, sobretot en el sector serveis, tan important per a Gandia. De totes les iniciatives d’ajudes econòmiques per al sector, aquesta i els xecs consum són les més innovadores”.

Perfil del sol·licitant

Segons ha informat el regidor de Polítiques Econòmiques i Innovació, el 76% de les sol·licituds corresponen als sectors comerç i serveis (15% hostaleria), i del 24% restant, un 9% són empreses tecnològiques.

La meitat de les sol·licituds, 47’78%, empren les ajudes per a fomentar i millorar la venda online, front a un 26’83%, que inverteixen en software per a millorar la gestió de les empreses. Un 17% ho fa en solucions de terminal en punt de venda.
“Aquesta seria la foto de les ajudes, que coincideixen amb les nostres previsions, perquè reprodueixen l’estructura dels sectors de la ciutat i el tipus de necessitat… D’altra banda, considerem que el ritme de presentació de sol·licituds anirà augmentant, perquè la dinàmica dels productes subvencionables necessiten un procés”.

Finalment, Martínez ha assegurat que, en cas de no consumir-se el pressupost de 300.000 € es realitzaria una nova edició.

Bases

Cal recordar, que poden acollir-se a aquestes ajudes, les microempreses i xicotetes empreses amb domicili fiscal o centre de treball a Gandia, dedicades a l’activitat comercial, inclosa la prestació de serveis, i a l’activitat turística.

Les ajudes cobriran un 80% de la despesa, fins un màxim de 2400€, sempre i quan es realitze una inversió mínima de 600 euros en alguna de les activitats de modernització establertes a la convocatòria:
– Solucions de connectivitat;
– Implantació de tecnologies TIC, per tal de garantir la confidencialitat, disponibilitat i integritat de les dades, la seguretat de les xarxes i dels serveis electrònics.
– Comerç electrònic i màrqueting digital.
– Consultoria i assessorament per al diagnòstic tecnològic de l’empresa.

El termini per a sol·licitar-les finalitzarà el pròxim 1 de juny de 2021 i seran computables les despeses realitzades en aquest tipus d’accions des del 14 de març de 2020.