«La seguretat als mercats està garantida amb separació d’espais i control d’aforament»

Ferran Martínez destaca que els espais que reobrin aquesta setmana seran desinfectats cada dia

Els mercats a l’aire lliure de Gandia reobrin aquesta setmana i ho fan amb importants mesures de seguretat, com ha indicat el regidor de Polítiques Econòmiques i Comerç de Gandia, Ferran Martínez.

La reobertura s’aplica als mercats del Grau, dijous; Roís de Corella, dissabtes, i Rosa dels Vents, platja, els diumenges.

Ferran Martínez ha explicat que la Conselleria de Sanitat Universal i Salut ha autoritzat la re-apertura «dels tres mercats a l’aire lliure de la ciutat, únicament per a la venda de productes alimentaris i de primera necessitat».

El regidor ha indicat que els espais «estaran degudament acotats i hi haurà un control d’aforament, tant a l’entrada com a l’eixida, per part de la Policia Local».

«A més a més, tant els venedors com els clients hauran de complir les normes de seguretat establertes per les autoritats sanitàries».

Vigilància i horaris

L’Ajuntament farà complir mesures de seguretat com ara vigilància de l’espai on se celebre el mercat durant l’horari de funcionament.

A més es disposarà d’un dispensador d’hidrogel o qualsevol altre tipus de desinfectant, el qual serà d’obligat ús per a l’accés a l’espai de compra.

També s’hi exigirà als venedors una distància mínima de 2 metres, únicament el venedor o venedora del lloc de venda podrà tocar els aliments o productes.

Gestió de residus

Cada lloc de venda disposarà de dispositius per a residus, d’accés amb pedal, i amb bosses que permeten el seu tancament estanc.

Els llocs de venda han de ser netejats i desinfectats amb freqüència. Al final de la jornada es netejarà i desinfectarà tota la maquinària, dispositius i altres elements de la parada ambulant, entre altres mesures.