La Regidoria d’Urbanisme prioritza l’eliminació de barreres arquitectòniques a la ciutat

S’està procedint a l’eliminació d’uns bol·lards en els voltants de la plaça de l’Ajuntament que dificulten la lliure circulació de les persones

 

Una de les últimes actuacions que està duent a terme la Regidoria d’Urbanisme a la ciutat, consisteix en l’eliminació d’uns bol·lards de grandària considerable que es troben en els voltants de la plaça de l’Ajuntament. “La nostra pretensió, a més de prioritzar la seguretat i integritat física de la ciutadania, evitant les múltiples caigudes i entropessons que provocaven estos bol·lards, especialment entre la gent més major, és la de millorar la nostra ciutat quant a accessibilitat. Per això, ens hem proposat eliminar totes les barreres arquitectòniques que impedisquen la lliure circulació de les persones”, ha explicat el regidor d’Urbanisme, Fernando Franco.

El responsable d’Urbanisme assenyala que les directrius que es contemplaven fa deu anys, quan es van instal·lar, no són les mateixes que les de l’actualitat. “En aquell moment, es va pretendre donar preferència a la circulació de vehicles; però, ara, amb estes actuacions, el que pretenem és recuperar els carrers de manera que el trànsit estiga al servei dels vianants, que són els que tenen la prioritat a l’hora de circular. Per això, estem intentant eliminar tots els elements que dificulten esta circulació de persones, no sols en esta zona cèntrica, sinó que el nostre objectiu és eliminar-los en tota la ciutat”, ha assenyalat Franco.