Home Cultura La qualitat cultural d’Ontinyent dispara un 55% els assistents a espectacles

La qualitat cultural d’Ontinyent dispara un 55% els assistents a espectacles

Sumant els espectacles de carrer, les cites culturals organitzades per l’Ajuntament van superar els 13.000 espectadors en 2018

Els espectacles culturals organitzats per l’Ajuntament d’Ontinyent al Teatre Echegaray i la Sala Gomis en 2018 augmentaren un 12% respecte a l’any anterior i un 55% respecte a 2016. Segons les dades recopilades des del departament de Cultura, la xifra d’espectadors a les 34 activitats organitzades pel consistori a estos recintes va ser de 7.028 persones, que, afegides a altres 9 dutes a terme en espais oberts, es dispara fins als 13.135 espectadors.

La regidora coordinadora de Política per a les Persones, Sayo Gandia, i el regidor de Cultura, Àlex Borrell,  coincidien en destacar estes dades com a “una nova mostra de què la programació cultural que impulsa l’Ajuntament és atractiva per als espectadors i espectadores d’Ontinyent i la comarca, que any rere any així ho demostren assistint cada volta més a l’oferta que plantegem, que tractem que siga variada, majoritàriament en valencià, i també amb presencia d’artistes reconeguts dins i fora d’Espanya. Seguim demostrant que és possible fer cultura per a totes i tots, i que la gent responga”, manifestaven.

Àlex Borrell posava de relleu “la varietat queda palesa en alguns noms que han passat per Ontinyent, amb artistes reconeguts al panorama nacional” com Mariano Peña (Obra de Dios), Silvia Marsó (24 horas en la vida de una mujer), José Luis Gil, Àlex Gadea i Ana Ruiz (Cyrano de Bergerac), Ángel Ruiz (Miguel de Molina. Premi Max 2017 al Millor Actor Protagonista), Luis Pidedrahita, Carles Denia, Andreu Valor, Maria Juan, el grup Sidonie o la Sedajazz Big Band. També hem comptat amb obres guardonades com Amour de Marie de Jong (premi MAX 2017 al Millor Espectacle Infantil o Familiar), DOT (guanyadora d’un premi MAX al millor espectacle infantil) o Paradís Pintat (Premi Zirkolika 2017 al millor espectacle teatral)“, recordava.

Sayo Gandia també incidia en què “les xifres de 2018 ens porten també altra dada molt positiva, perquè hem seguit fomentant l’ús i gaudi de la Sala Gomis per a espectacles culturals, totalitzant 12 espectacles municipals amb una afluencia de prop de 2000 espectadors”, manifestava. Cal assenyalar que a les activitats que organitza l’Ajuntament a l’interior dels espais culturals cal sumar les activitats realitzades en altres espais com el pati del Palau de La Vila, l’Esplanada de Tortosa i Delgado o els diversos parcs i places on tenia lloc una nova edició del Festival de Circ i teatre al Carrer que també s’organitza des de l’ àrea de política per a les persones.

Àlex Borrell destacava que “a estos més de 13.000 espectadors registrats en la programació municipal, cal afegir els assistents a les activitats que arriben de la mà de diverses entitats com les impulsades per la Fundació Campus Ontinyent a establiments hostelers dins el Circuit Café Teatre, o tot el seguit d’associacions amb les que el consistori també col·labora per dur a terme actuacions en diversos espais. En definitiva estem parlant d’un volum de cites culturals que ens permet dir ben alt que Ontinyent és una ciutat cada volta més activa culturalment, una progressió amb la que volem seguir als propers anys”, destacava.