La Policia Nacional deté a una empleada de banca i una advocada per falsificar documents per a obtenir la residència legal als seus clients

Les dones haurien falsificat documents oficials per a agilitar els tràmits legals per a l’obtenció de la residència

Agents de la Policia Nacional han detingut a dues dones de 53 i 35 anys respectivament com a presumptes autores de dos delictes de falsedat documental. Pel que sembla haurien modificat un document mercantil i un certificat d’antecedents penals per a ajudar a obtenir als seus clients la residència legal.

Les investigacions policials van tenir el seu inici després de la detecció de documents, pel que sembla falsificats, presentats per diversos ciutadans d’origen algerià i colombià en les Oficines d’Estrangeria de València amb la intenció d’obtenir la residència legal a Espanya.

Arran d’aquests fets, els agents pertanyents al Grup III de la Unitat Contra les Xarxes d’Immigració il·legal i Falsedat documental (UCRIF) de València van realitzar gestions policials amb l’objectiu de localitzar l’origen d’aquests documents.

Certificat d’antecedents penals

Pel que sembla l’advocada hauria modificat les dades personals en el Postil·le i en el Certificat d’antecedents penals del país d’origen del seu client utilitzant com a plantilla un certificat i Postil·le d’un altre dels seus clients, amb l’única finalitat d’agilitar el tràmit fins que li fora enviat l’original.

Pòlissa d’assegurança mèdic

En aquesta ocasió l’empleada de banca va modificar el document emès per l’entitat asseguradora mèdica indicant que la mateixa tenia majors cobertures que les inicialment contractades pels quatre clients d’origen algerià, amb la finalitat d’agilitar el tràmit per a l’obtenció de la residència dels clients de l’entitat bancària.

Per aquests fets totes dues dones, sense antecedents policials previs se’ls acusa dels delictes de falsedat documental i han sigut posades en llibertat després de prestar declaració en dependències policials.

A més s’ha procedit a la paralització de sis expedients d’accés a l’autorització de residència legal a Espanya.