La Policia Local de Sueca posa en marxa un dispositiu per a regular l’ús de patinets elèctrics

La finalitat és evitar les conseqüències que pot ocasionar un mal ús d’este tipus de vehicles

La Policia Local de Sueca ha posat en marxa un dispositiu especial per a regular la utilització dels patinets elèctrics. La finalitat és evitar les conseqüències que pot ocasionar un mal ús d’este tipus de vehicles. “Hem detectat molts problemes per la seua utilització en les voreres, en contra direcció o en els passejos marítims, i a unes velocitats inapropiades. El que es pretén és que la ciutadania siga conscient que l’incompliment de la normativa sobre este tema genera conseqüències en forma de sanció o, fins i tot, de retirada del patinet. Volem que els usuaris d’estos vehicles es consciencien dels perills que ocasiona un mal ús, posant en risc la seua integritat física i la dels vianants, especialment de persones majors i xiquets”, ha explicat el regidor de Seguretat Ciutadana, Carlos Ramírez, qui ha assenyalat també que la intenció és apostar “per una millor convivència i una societat amb una mobilitat sostenible i, principalment, segura”.

“Es tracta d’una regulació que era molt necessària, com està fent-se en altres ciutats, a causa de l’ús cada vegada més habitual d’estos vehicles per als seus desplaçaments per part de persones de totes les edats. Hem de procurar una bona convivència entre tots”, ha afirmat l’alcaldessa en funcions, Manoli Egea.

En les últimes setmanes, s’ha procedit a la confiscació de diversos patinets per no complir els seus conductors la normativa quant a seguretat, no disposar de la documentació corresponent i, fins i tot, en un dels casos, per conduir de manera temerària donant positiu en un control de consum de drogues, “conductes que no es permetran de cap manera”, ha assenyalat Carlos Ramírez, qui ha indicat també que s’intensificaran els controls d’estos vehicles, tant en la zona marítima com en el nucli urbà, i s’actuarà en conseqüència contra les persones que incomplisquen la normativa referent al seu ús.

Click here to change this text