La Platja de Gandia obrirà la temporada el dia 13 amb tots els serveis en marxa

La platja ha recuperat la normalitat després dels danys soferts a causa dels temporals

El regidor delegat de Turisme, Vicent Mascarell, ha comparegut aquest matí en roda de premsa per informar que la platja de Gandia serà la primera que arrenque la temporada amb els serveis en marxa.

Mascarell ha volgut destacar el treball que s’ha realitzat des del consistori per fer possible la mesura «tot i els temporals i dels danys que van afectar la platja Nord, podem anunciar que Gandia tindrà aquesta setmana els seus serveis de sorra i vigilància (12 efectius) funcionant. Normalment, aquest inici es produeix el 15 de març però aquest any ho hem avançat al dia 13 amb motiu de les falles per donar servei als milers de visitants que esperem rebre».

L’edil també ha informat que aquesta mateixa setmana s’han iniciat els treballs de retirada de canyes a les platges de Venècia i Rafalcaid per tal que estiguen a punt per a l’arribada de la Setmana Santa.

IV Gala del Turisme

D’altra banda, Vicent Mascarell ha informat que la IV Gala del Turisme se celebrarà el pròxim 29 d’abril a l’Espai Baladre de la platja. Una Gala on l’actual executiu pretén aplaudir l’esforç i dedicació que des del sector privat es realitza diàriament en l’àmbit del turisme.

D’aquesta manera, s’ha establert del 9 de març al 14 d’abril el període per presentar candidatures. Les bases i el formulari d’inscripció estaran des de hui a disposició dels interessats en www.visitgandia.com.

La Gala tindrà pràcticament la mateixa estructura que l’any passat. D’una banda es reconeixerà a tots els establiments i entitats que han estat certificats en SICTED durant aquest any.

Posteriorment, s’atorgaran quatre tipus de reconeixements i premis:

1.- Reconeixement a l’impuls del Turisme de Reunions, Incentius, Congressos i Esdeveniments (Mice). S’atorgarà a qui haja contribuït a la realització d’activitats que repercutisquen de manera positiva en el turisme de Gandia, reconeixent així els mèrits de persones o col·lectius que es caracteritzen pel seu compromís, esforç i dedicació a l’hora d’atraure al destí reunions, incentius, congressos i esdeveniments (no esportius) que contribuïsquen a la desestacionalització. A més, aquest any i en aquest apartat, també es contemplarà reconéixer el treball d’empreses o entitats que organitzen grans operatives turístiques a la ciutat.

2.- Reconeixement a l’impuls del turisme associat a esdeveniments esportius. S’atorgarà a qui haja contribuït a la realització d’activitats esportives que contribuïsquen a la desestacionalització.

3.-Premi a la trajectòria turística, innovació i / o aposta per la qualitat. S’atorgarà a aquelles empreses que hagen desenvolupat iniciatives empresarials o de dinamització de productes o aquelles que hagen destacat en la seua professió en pro del nostre turisme.

4.- Com a novetat, s’atorgarà un reconeixement especial del jurat a la persona o entitat que haja contribuït a la difusió de la marca turística Gandia.

Pel que fa al jurat, aquest estarà presidit per Vicent Mascarell i comptarà com a vocals amb:
– José Luis Wagner, Turisme Comunitat Valenciana:
– Evarist Caselles, director del Patronat Provincial de Turisme «València Turisme»
– Lola Teruel, Campus de Gandia de la UPV
– Vicente Frasquet, representant de la Comissió de Turisme de FAES
– Balbina Sendra, representant de la Xarxa d’Espais Culturals de Gandia
– Premiats en l’última edició. (Restaurant Parsifal, Càmping l’Alqueria, ACG Fideuà de Gandia)
– Secretària: Olatz Megía, tècnica de Turisme de l’Ajuntament de Gandia.