La Plaça Major d’Ontinyent acull l’acte de lliurament del bastó de Comandament de la Policia Nacional

Es tracta d’un acte que atén a una ordre del Ministeri d’Interior al voltant de la uniformitat del Cos de Policia i al qual es reconeix l’autoritat del mateix a la ciutat.

La Plaça Major d’Ontinyent ha acollit este matí l’acte solemne de lliurament al Cap de la Comissaria de la Policia Nacional, l’Inspector en Cap Agustín Robles, del bastó de comandament de la Policia Nacional. Es tracta d’un acte que atén a una ordre del Ministeri d’Interior al voltant de la uniformitat del Cos de Policia i al qual es reconeix l’autoritat del mateix a la ciutat.

L’acte ha comptat amb la presència de l’Alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez; el Cap Superior de Policia en la Comunitat Valenciana, el Comissari Principal Jorge Zurita; a més de diversos representats de la corporació municipal i membres del cos de Policia Nacional.

L’Alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, ha destacat l’aportació de la Policia Nacional d’Ontinyent al treball conjunt per fer front als efectes de la pandèmia a la ciutat. El primer edil posava de relleu “l’empatia i solidaritat del nostre Cos Nacional de Policia durant uns mesos durs, als quals hem trebalat coordinadament amb els seus agents per ajudar a les persones que més ho han necessitat i garantint el compliment de les normes sanitàries”.

 

Una de les ciutats més segures d’Espanya

Jorge Rodríguez pronunciava estes paraules al transcurs de l’acte solmene de la Policia Nacional que tenia lloc hui a la Plaça Major, on el Cap Superior de Policia en la Comunitat Valenciana, el Comissari Principal Jorge Zurita, lliurava el bastó de Comandament de la Policia Nacional a l’Inspector en Cap del cos policial en Ontinyent, Agustín Robles. En l’acte, l’alcalde també destacava “l’esforç, dedicació i profesionalitat» dels i les agents de la Policia Nacional, “un dels principals factors que fan d’Ontinyent una de les ciutats més segures d’Espanya, com mostrens els índex de criminalitat del Ministeri de l’Interior”.

Tant Jorge Zurita com Agustín Robles coincidien amb l’Alcalde en destacar el treball conjunt davant els problemes derivats de la pandèmia, “moments difícils que han requerit l’esforç de tots els col·lectius», aludint a l’Ajuntament, la Policia Local, Guàrdia Civil, Protecció Civil, Bombers o efectius sanitaris. Robles també recordava la importancia d’aquesta coordinació en la consecució de les baixes xifres de criminalitat, que situen Ontinyent com la segona ciutat de més de 30.000 habitants més segura d’Espanya, sols per darrere de Teruel i per davant de les altres 250 ciutats d’estes característiques a Espanya.