La iniciativa solidària dels test ràpids de detecció del coronavirus promoguda per María Ferrer i el doctor Martín-Loeches arriba a Gandia i Tavernes

La farmàcia de Gandia Bel-lan acull proves per a agents de policia i treballadors de residències

La iniciativa solidària dels test ràpids de detecció del coronavirus que han posat en marxa l’activista contra el càncer de mama, María Ferrer, la infermera Mónica Carbila i el doctor Mariano Martín-Loeches ha transcendit la Marina Alta i a partir d’aquest dimecres arriba a Gandia i Tavernes.

La pròpia activista, que va impulsar una recollida de signatures per a rebaixar l’edat en què es fan les mamografies gratuïtes a les dones menors de 45 anys amb antecedents familiars amb càncer de mama, ha explicat que a partir de les 10 hores realitzaran les proves en la farmàcia de Gandia Bel-lan als agents de la Policia Local i Nacional, així com als empleats d’una residència de majors de la zona.

Asfalts Chova

Mentrestant, en Tavernes els test seran el dissabte i es faran als agents de la Guàrdia Civil, així com els de la Policia Local, i treballadors de l’empresa Asfalts Chova.

Ferrer va iniciar aquest projecte solidari amb la finalitat de realitzar proves a pacients oncològics i a les embarassades, de la mà del doctor Loeches i la infermera Carbila i l’ajuda inestimable d’empreses com Alehop i la Vapf que han donat els 500 test que s’han pogut realitzar.

Resultats en 10 minuts

Aquests tests, va comentar l’activista, els distribueix un dels laboratoris espanyols que comercialitzen la tècnica ací a Espanya, el laboratori Palex, S.A. i mostra una fiabilitat del 80% (Ref. Palex 504008, ALLTEST COV-19, IGG/IGM, CASSETE C/25) i els resultats estan en 10 minuts, podent diferenciar les persones infectades asimptomàtiques, les persones infectades amb símptomes i sospita de malaltia i les persones que hagen passat la malaltia i hagen desenvolupat immunitat protectora, és a dir, memòria immunològica enfront del coronavirus o COVID-19.