La iniciativa «Fem Natura» recull en Xàtiva més de 190 quilograms de residus

El voluntaris de la jornada, organitzada per la regidoria de Medi Ambient i el CJX, van realitzar posteriorment el corresponen reciclatge

La segona part de l’Activitat «Fem Natura», organitzada conjuntament per la regidoria de Medi Ambient i pel Consell de la Joventut de Xàtiva, va reunir al voltant de 70 voluntaris i voluntàries que van acabar recollint quasi 193 kilograms de residus, el que suposa 2,75 kilograms de mitja per persona.

L’eixida va tindre lloc a les 8:30 des de la porta de l’Ajuntament de Xàtiva, i al llarg del matí es va proporcionar fruita, cafè i aigua per als assistents, que es van repartir en tres zones per tal de realitzar l’arreplegada: Arcadetes-Cova Negra-Casa de la Llum (10,45 kg), Casa de la Llum-Naixement de Bellús (57,6 kg) i pàrquing i zona de l’Aventador (44 kg), malgrat que a aquestes zones acordades es va unir una arreplegada durant el camí, que no estava prevista, degut a la gran quantitat de deixalles escampades especialment per la travessa i la carretera de Bixquert, i que van suposar més de 80 kg de fem arreplegat.

Entre els residus trobats destaquen canonades, ferros, joguets de plàstic, una pila de bany, un matalàs o fins i tot parts d’un cotxe, a més de nombrosos plàstics, papers, botelles, trossos de cristall, alumini i cigarrets.

Des del consistori es destaca la implicació del Consell de la Joventut

«Estem molt satisfets per la col·laboració de tots els voluntaris, i vull agrair especialment la implicació del Consell de la Joventut de Xàtiva. La valoració de l’activitat és molt positiva», ha manifestat la regidora de Medi Ambient Reme Sinisterra, qui ha afegit que «des de l’Ajuntament ens agradaria conscienciar a la gent de que els paratges són nostres i cal cuidar-los i mantenir-los nets i lliures de tot residu».

L’activitat va finalitzar al voltant de les 13 del migdia, encara que els organitzadors van realitzar posteriorment un exhaustiu triatge per tal de fer inventari de tot el fem trobat així com la neteja selectiva per tal de depositar-la a l’ecoparc de Xàtiva.