La Font d’En Carròs posa en marxa un projecte per al desenvolupament sostenible del municipi

El projecte està conformat per una sis conferències dirigides a tots els grups d’interés i actors clau en el desenvolupament sostenible del municipi

La Regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament de la Font d’En Carròs encapçalada per Celia Escrivà Escrivà, amb la col·laboració de la consultora social valenciana EQUÀLITAT, participació i igualtat, impulsarà en els dies vinents la pionera iniciativa a l’àmbit municipal denominada “La Font d’en Carròs Sostenible”. Aquest projecte està conformat principalment per una sèrie de conferències dirigides a tots els grups d’interés i actors clau en el desenvolupament sostenible del municipi, entre els quals es troben la població infantil i adolescent, el funcionariat al servei del consistori i la societat civil organitzada.

 

De manera més detallada, es preveu l’organització d’un contacontes i d’una narració en matèria d’igualtat de gènere dirigida a l’estudiantat d’educació primària i secundària del CEIP Francesc Carròs; d’una conferència magistral i d’una píndola formativa en línia, en les quals qualsevol persona interessada podrà conéixer com aplicar en la seua vida diària els principis i valors de la responsabilitat social; i de dues capacitacions de caràcter tècnic-pràctic encomanades a millorar els coneixements i les habilitats del funcionariat per a apuntalar la transparència pública i reforçar els mecanismes de participació ciutadana a l’Ajuntament.

 

D’altra banda, paral·lelament al desenvolupament d’aquestes ponències, es durà a terme una campanya d’impacte gràfic en la qual participaran veïnes i veïns referents de l’àmbit públic, de comerç de proximitat, educacional o cultural. Així, els cartells resultants presidiran tots els edificis públics i els llocs més emblemàtics de tot el municipi.

 

Agenda 2030

Celia Escrivà ha exposat la idoneïtat d’implementar polítiques públiques com aquestes que ens ocupa, perquè “permeten educar i sensibilitzar a la població entorn dels principis socials del respecte a la diversitat, la igualtat d’oportunitats, la no discriminació i la integritat institucional, despertant en les generacions presents i futures un imaginari col·lectiu de comportament ètic i responsable amb la nostra societat i entorn”. Segons informa la mateixa regidora, “aquests tallers formatius s’impartiran en diferents dependències municipals i seran a càrrec d’un ampli elenc d’acadèmics i professionals de reconegut prestigi nacional i internacional”. A més, afegeix que “els seus coneixements i la seua saviesa ens permetran avançar cap a un poble més just, equitatiu i cohesionat”.

 

L’alcalde de la Font d’en Carròs, Pablo Puig Desena, ha destacat l’oportunitat que representa el desenvolupament d’aquesta iniciativa, a més de per al poble, per a contribuir, des de la perspectiva local, a la consecució dels objectius emmarcats en l’Agenda 2030 de les Nacions Unides. Així mateix, la màxima autoritat de l’Ajuntament ha agraït el suport econòmic de la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, així com la confiança depositada des de l’administració autonòmica en el projecte.

El projecte “La Font d’en Carròs Sostenible” està subvencionat parcialment per la Generalitat Valenciana, havent-se assumit fons propis per a sufragar plenament les despeses associades al mateix i garantir el seu bon esdevindre.