La Font d’En Carròs inicia una campanya d’identificació animal

La inscripció de l’animal en el cens genètic caní és gratuïta per als propietaris empadronats en el municipi fins al 31 de desembre de 2021.

L’Ajuntament de La Font d’en Carròs, en col·laboració amb ADN Caní, ha creat un registre censal caní municipal per a tenir identificats a tots els gossos de la localitat, tal com estipula l’Ordenança Municipal sobre la Tinença d’Animals publicada en el BOP. La identificació dels gossos ha de ser tant per microxip homologat com per patró d’ADN, que identifica de forma única a cada animal i s’obté a través d’una mostra de saliva totalment indolora.

Com realitzar el censat del teu gos

La inscripció de l’animal en el cens genètic caní és GRATUÏTA per als propietaris empadronats en el municipi des del 15 d’octubre fins al 31 de desembre de 2021. Durant aqueix període, el cost de la mateixa serà sufragat per l’Ajuntament. A partir de llavors, el cost de la inscripció (40€) serà a càrrec de la persona propietària del gos.

Per a formalitzar la inscripció cal seguir els passos que et detallem a continuació:

1. Acudir a l’Oficina de Turisme de l’Ajuntament de la Font d’en Carròs per a arreplegar el val per al registre d’ADN. Recorda que per a rebre el val el gos ha d’estar identificat amb microxip.

2. Demana cita prèvia per a l’extracció de la mostra d’ADN en:

Cites per a dilluns a divendres en la clínica veterinària VET SAFOR (Av. Blasco Ibáñez, sota – Vilallonga): 96 281 74 21
Cites per als dissabtes en www.adncanino.es/citas-lafont (Les cites dels dissabtes s’atendran en l’edifici polivalent de la Font d’en Carròs, al Carrer Sant Isidre)

3. En la cita se li extraurà al gos de forma indolora una mostra de saliva per a l’obtenció de l’ADN i se li lliurarà al propietari la targeta d’identificació per ADN i una xapa amb un codi QR per a col·locar a l’animal en la qual hi haurà informació bàsica per a facilitar la localització de gossos extraviats com el telèfon del propietari, el número del xip i el nom de l’animal. A més, s’obsequiarà als propietaris amb un estoig de plàstic en forma de **huesito per a les bosses de plàstic.

 Avantatges per a tots

La instauració del cens genètic caní a La Font d’en Carròs té avantatges per a tots els implicats en aquest: l’ajuntament, els veïns i propietaris i els propis gossos.

Per a l’ajuntament:
Perquè millora la convivència entre gossos i ciutadans en el municipi, a més d’ajudar a mantenir els carrers més nets, salubres i amb una millor imatge per l’absència de femta. Ajuntaments que ja han provat el nostre mètode a la província de València, com els de Xàtiva, Mislata, Almussafes o Alboraia, reporten una reducció d’un 80% en la femta abandonada en la via pública a penes uns mesos després de l’entrada en vigor de la mesura. Amb aqueixes dades tots guanyen.

Per als veïns i propietaris:
Perquè La Font d’en Carròs serà una ciutat més neta i salubre, perquè s’acaba amb el típic “tots els propietaris de gossos són iguals” (ja que ara només els que tinguen comportaments incívics són “assenyalats” i sancionats) i perquè en cas de pèrdua o sostracció de les seues mascotes, la petjada d’ADN de les mateixes pot contribuir notablement en la seua cerca.

Per als gossos:
Perquè el cens genètic caní és una aposta pel benestar i contra el maltractament animal. Amb aquest nou sistema el propietaris no poden abandonar a les seues mascotes, perquè per molt que els arranquen el microxip, aquestes podran ser identificades mitjançant l’ADN. A més, les mostres d’ADN també permeten seguir la petjada, mitjançant filiació i