Home Actualitat La Filmoteca projecta 23 pel·lícules per abordar els ‘diàlegs i les filiacions’

La Filmoteca projecta 23 pel·lícules per abordar els ‘diàlegs i les filiacions’

L’Institut Valencià de Cultura presenta a La Filmoteca una nova edició de ‘Bàsics Filmoteca’, el cicle de periodicitat anual que té com a objectiu reflexionar sobre diferents aspectes de la història i l’estètica cinematogràfiques.

En la novena edició, ‘Bàsics Filmoteca’ proposa una segona part del cicle programat fa dos anys: ‘Diàlegs i filiacions’. Conformat per deu duets de pel·lícules i un trio, un total de 23, el cicle planteja una mirada a la història del cinema a través del diàleg entre clàssics amb relacions de parentiu i afinitats, pertanyents a diversos períodes històrics i diferents geografies cinematogràfiques.

‘Diàlegs i filiacions’ s’inicia amb la parella formada per les comèdies ‘La fiera de mi niña’ (1938), de Howard Hawks, i ‘¿Qué me pasa, doctor?’ (1972), de Peter Bodganovich.

El dijous, 10 de gener, a les 19 hores, es projecta ‘La fiera de mi niña’, amb presentació i col·loqui posterior d’Áurea Ortiz, professora de la Universitat de València i tècnica de La Filmoteca, que parlarà de l»screwball’ de Hawks i de les seues relacions amb la comèdia romàntica de Bodganovich dels anys setanta.

El divendres 11, a les 18 hores, i el diumenge 13, a les 20 hores, es projectarà ‘¿Qué me pasa, doctor?’. El diumenge 13, a les 18 hores, també podrà tornar a veure’s ‘La fiera de mi niña’.

Bàsics Filmoteca

L’enfocament didàctic del cicle es materialitza en sessions amb presentacions i col·loquis a càrrec d’especialistes en anàlisi cinematogràfica. Aquestes sessions se celebren els dijous a partir de les 19 hores.

Igual que en edicions anteriors, algunes de les pel·lícules són presentades per crítics de la revista ‘Caimán Cuadernos de Cine’, col·laboradora del projecte. L’entrada de totes les sessions de ‘Bàsics Filmoteca’ és gratuïta amb la presentació del carnet d’estudiant.

En edicions anteriors, ‘Bàsics Filmoteca’ ha revisat la història general del cinema (2010-2011), les pel·lícules essencials de la primera dècada del segle XXI (2011-2012), els gèneres cinematogràfics (2012-2013), el cinema espanyol (2013-2014), el cinema d’autor (2014-2015), el cinema documental (2016), els diàlegs i filiacions entre clàssics del cinema (2017) i l’evolució tecnològica del cinema (2018).