La «Festa del miracle de Sant Blai» de Montaverner és declarada d’interès turístic provincial.

Les festes en honor a Sant Blai es reviuen cada diumenge i dilluns de Pasqua destacant el Ball de la Bandera

 

Si fa aproximadament un any Montaverner es felicitava per la declaració d’interès turístic local de la Festa del Miracle de Sant Blai ara ho fa perquè en data 14 de juny de 2022 s’ha dictat Resolució de la Presidència de la Generalitat pel que s’atorga la declaració de festa d’interès turístic provincial de la Comunitat Valenciana.

El passat 29 d’abril de 2022 l’Ajuntament de Montaverner va presentar la sol·licitud en la Direcció General de Turisme i després de l’estudi i valoració de l’expedient i vista la proposta del director general de Turisme, s’ha resolt favorablement a la petició realitzada per l’Ajuntament.

L’Alcalde de Montaverner ha destacat la seua il·lusió pel reconeixement a la festa. Durant tota la legislatura hem promocionat aquesta festa amb l’elaboració d’un llibre, fullets informatius, vídeos… que ens permeten donar a conèixer la festa més emblemàtica i antiga de Montaverner. Vull agrair també el treball de les Regidores de Turisme, Cultura i Festes, així com de les tècniques de l’Ajuntament que s’han bolcat en aquest projecte per a continuar difonent la devoció al nostre patró Sant Blai.
Aquest matí, en saber-se la notícia, des de la Parròquia de Sant Joan i Santiago de Montaverner s’han voltejat les campanes i s’ha difós un bàndol municipal informant d’aquesta.

Les festes en honor a Sant Blai es reviuen cada diumenge i dilluns de Pasqua, recordant el miracle esdevingut l’any 1678 en el qual Sant Blai va curar miraculosament als malalts de garrotillo. Des d’aqueix moment quatre joves recorden aquesta efemèride amb el tradicional ball de la bandera en la Plaça Major.