La Federació d’Associacions d’Empresaris de la Safor celebra la seua XXII edició de Premis a Oliva

Agrios Selectos, J.Climent Molina, Autis Ingenieros, Cañamás Hermanos, Just Odontología i Viajes Gandia son les empreses premiades FAES 2021

El Centre Polivalent d’Oliva acollia el lliurament de Premis FAES 2021, en la seua XXII edició, que ha tornat a reunir el teixit empresarial de la comarca de la Safor per a premiar l’esforç d’aquelles empreses que han destacat, en un any marcat per la crisi sanitària de la covid-19.

L’esdeveniment va comptar amb la presència d’autoritats i representacions polítiques de tota la Comunitat Valenciana, com el president de les Corts, Enric Morera, la delegada del Govern en la Comunitat Valenciana, Gloria Isabel Calero, el conseller d’Economia sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafael Climent, la secretària autonòmica, Rebeca Torró, membres de la Direcció General, alcaldes i regidors de la Safor, membres de les associacions i sindicats, entre altres.

La Gala es va iniciar amb l’actuació de La Maria i l’obertura per part de l’alcaldessa d’Oliva, Yolanda Balaguer, amb l’agraïment a la Junta Directiva de FAES per realitzar l’acte a la ciutat; en la seua intervenció va destacar l’esforç, la dedicació i la trajectòria dels guanyadors i va recordar que el teixit empresarial de la Safor i la Valldigna és “sòlid, amb capacitat de treball i innovació, implicat i compromés amb el progrés i el benestar de la societat, i en conseqüència, la comarca disposa d’un gran potencial de futur.” A més, l’alcaldessa va voler destacar i reivindicar els grans reptes que hi ha a la comarca, com ho són el Corredor Mediterrani, la millora en la mobilitat interna comarcal i un finançament més just i equitatiu.

El Campus de Gandia de la UPV va fer el lliurament del seu premi especial a Viajes Gandia, pels seus cinquanta anys d’experiència, en la seua ubicació al centre de Gandia, i amb la direcció d’Amparo Miret.

El president de FAES, Juan Pablo Tur, va destacar la necessitat d’una infraestructura supracomarcal per dinamitzar l’economia de la Safor, “FAES continuarà reclamant les infraestructures necessàries per a estar ben comunicats, i amb igualtat d’oportunitats amb altres territoris”. Tur va concloure el seu discurs fent referència al pròxim any, “el 2022 ha de ser un any de recuperació i les línies directores que hem de promoure per a evolucionar com a societat són la investigació industrial, el desenvolupament tecnològic, la innovació i la digitalització”.

Empreses premiades

El lliurament de premis va començar amb el guanyador a l’Empresa Socialment Compromesa, que va ser per a Agrios Selectos, líder en l’exportació de fruita de qualitat, fomentant la correcta alimentació i el respecte mediambiental.

L‘empresa J. Climent Molina (Cafés Climent), del Centre Històric de Gandia, va ser guanyadora del premi a la Trajectòria Empresarial, una empresa que va nàixer el 1929 i que sempre ha estat compromesa amb la millora contínua. En la categoria d’Innovació, on va resultar premiada Autis Ingenieros, dedicada a la integració de sistemes, que va nàixer el 1999 amb una clara vocació cap a la innovació i l’expansió internacional.

La guardonada en la categoria d’Internacionalització Empresarial va ser per a l’empresa d’Oliva Cañamás Hermanos, que va començar la seua activitat el 1929 en el sector agroalimentari i hui té presència a tota la Comunitat Europea, principalment a França. I l’últim premi va ser el d’Empresari Emprenedor, que va recollir Miguel Just, que va obrir Just Odontología l’any 2017 i que fins ara ha apostat per la formació per a oferir el millor tractament i d’una forma pròxima.

L’acte de lliuraments va concloure amb l’homenatge a Victoria, cofundadora de Vicky Foods, per la seua tasca emprenedora, i va finalitzar amb les paraules de Rafael Climent, conseller d’Economia sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball de la Generalitat Valenciana, i del president de les Corts, Enric Morera.