La creativitat de TikTok, al servei de la igualtat a Gandia

Forma part d’un projecte a nivell estatal al voltant del 8 de Març

L’Ajuntament de Gandia presenta “Gandia per la igualtat”, certamen que, al voltant de l’etiqueta #Gandiaporlaigualdad, recopilarà vídeos a la xarxa social TikTok per a conscienciar i lluitar per la igualtat de gènere. D’aquesta manera el municipi s’adhereix a la tercera edició de “Rodant per la igualtat”, un projecte nacional de vídeos en aquesta xarxa social impulsat per CortoEspaña i organitzat al voltant del 8 de març, Dia Internacional de la Dona.

Per a participar no és necessari disposar d’equips professionals, n’hi ha prou amb un mòbil… i una bona història que contar! Formar part del certamen és tan senzill com pujar un vídeo a la plataforma TikTok amb les etiquetes corresponents del concurs (#Gandiaporlaigualdad i #rodandoporlaigualdad) i emplenar el següent formulari d’inscripció (enllaç a formulari), on també es poden consultar les bases.

La temàtica del certamen serà tot el que concerneix la lluita per la igualtat. La duració màxima dels vídeos haurà de ser de 60 segons i es poden utilitzar totes les possibilitats creatives que proporciona la pròpia xarxa social. Per a poder concursar serà necessari que la persona participant visca, estudie, treballe o haja nascut en la localitat i podrà enviar tantes peces audiovisuals com desitge.

Premis

El certamen compta amb dos premis de 150€ cadascun per a les següents categories: Un premi per a alumnes de primària o secundària entre 10 i 16 anys, i un premi per a alumnes de batxiller, formació professional, universitaris i tota la ciutadania entre 17 i 100 anys. La data límit per a la inscripció és el 15 de març inclòs i les obres guanyadores es donaran a conéixer el 22 de març després de la decisió del jurat, que estarà format per membres de la societat local i personalitats del sector audiovisual.

 

A més, d’entre els dos premiats, es triarà el representant de la localitat, que optarà als premis nacionals, que tenen una dotació total que aconsegueix els 2.400 euros distribuïts en: 1r premi dotat amb 1.000 euros, 2n premi dotat amb 500, 3r premi amb 400 euros, 4t premi amb 300 i 5é premi amb 200 euros. Aquests premis nacionals es donaran a conéixer el 30 de març i amb ells es crearà un marc ideal a nivell de tota Espanya per a la difusió i la repercussió de l’esdeveniment, així com per a la lluita per la igualtat de gènere.

Les dues primeres edicions “Rodant per la igualtat”, celebrades en 2021 i 2022, van comptar en total amb 97 localitats del nostre país i amb més de 1.500 participants inscrits, superant-se els 8 milions de visualitzacions totals en TikTok.

L’objectiu d’aquesta iniciativa és l’estímul de la capacitat creativa de la ciutadania dels municipis concurrents alhora que es potencien la reflexió i la conscienciació per la diversitat sexual i de gènere sobre la base d’una igualtat real entre dones i homes. Per a això s’ha triat la plataforma TikTok per la seua alta penetració en els estrats més joves de la societat i per la facilitat de creació audiovisual que proporciona.