Ja està oberta la carretera Oliva-Piles

El nou carril bici Oliva-Piles connecta a l’entrada a Oliva amb el carril bici Oliva-Gandia

La carretera Oliva-Piles ja està oberta al trànsit. Aquest matí han visitat els treballs finalitzats els responsables de l’obra, encapçalats per la vicepresidenta de la Diputació de Valencia, Reme Mazzolari, les alcaldesses d’Oliva i Piles, Yolanda Pastor i Cristina Fornet respectivament, així com regidors de les dues Corporacions municipals. Cal destacar que el nou carril bici Oliva-Piles connecta a l’entrada a Oliva amb el carril bici Oliva-Gandia (la via verda de l’antic tren Gandia-Oliva).

Mazzolari  ha confirmat el compromís de la Diputació per començar a treballar en el pròxim projecte que afecta les poblacions d’Oliva i Piles: la carretera que connectarà les platges, que inclourà la construcció d’un pont. La vicepresidenta ha convocat les alcaldesses per començar a treballar com més prompte millor en aquesta obra, que presenta diverses dificultats per la inundabilitat dels terrenys.

Tal com ha explicat el regidor d’Urbanisme d’Oliva, Joan Mata, existeixen dos criteris diferents: per una banda, el de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, que considera que s’hauria de construir la carretera en alt i que resultaria més costós. I, per l’altra, el paisatgístic, que prefereix una carretera baixa amb un sistema de drenatge similar al que s’ha executat en la carretera Natzaret-Oliva. «A banda d’aquesta complexitat», ha afegit Mata, «hem de tindre en compte que la nova connexió ha de considerar altres aspectes, com ara el soterrament de les línies elèctriques per abastir a les platges de Miramar i Piles i també la millora de la depuració de les aigües».

Per la seua banda, les alcaldesses han mostrat la seua satisfacció per l’obertura de la carretera Oliva-Piles i també pel compromís de la Diputació per començar a treballar amb la pròxima connexió de les platges.

Per la seua banda, Yolanda Pastor ha destacat la construcció de la via de servei, «que proporciona un accés segur dels agricultors a les seues parcel·les». I Cristina Fornet ha volgut agrair a tots els usuaris de la carretera «la seua paciència mentre han durat les obres, per la volta que havien de pegar per poder anar a Piles, especialment des de la platja de Terranova (Clotal)».

Cal afegir que el camí vell de Piles, que ha estat molt transitat des que van començar les obres en la carretera Natzaret-Oliva (CV-670) i que només ha tingut un sentit durant els últims mesos, també ha recuperat aquest migdia el seu doble sentit de circulació tradicional. Així, a partir de hui, també serà de circulació Oliva-Piles.