Iván Escrivà guanya el concurs de disseny de la redona d’entrada a Vilallonga

El disseny presentat fa referència a la indústria ceramista i tradició agrària característica d’este municipi de la Safor

 

La Junta de Govern de l’Ajuntament de Vilallonga va acordar per unanimitat que Iván Escrivà, estudiant de Disseny Industrial, fora la persona encarregada del disseny de la redona d’entrada del municipi. Segons figura en l’acta, de les quatre propostes presentades, la d’Escrivà és la «més representativa del municipi, recordant la indústria ceramista i la tradició agrària». S’establia un premi de 300 euros per a la persona guanyadora que no era necessari que fora professional o artista, encara que estava restringit a les persones empadronades al municipi.

El disseny, incorpora una peça central amb unes vies del tren estilitzades, en record de la línia entre Alcoi i el port de Gandia, que es reconvertirà en Via Verda. La redona té quatre rampes cobertes amb ceràmica de fang, i quatre jardins per a evocar l’agricultura. Els jardins, segons l’autor, “es dividiran amb dos bancals com a les muntanyes, que s’aprofitaven per a plantar oliveres i garroferes”. Els arbres seran garroferes i tarongers, mescla de cultius de regadiu i secà, i hi haurà cànters de fang en referència a les nombroses fonts del terme municipal.