Home Actualitat El IV Clariano Trail obri el calendari esportiu d’Ontinyent

El IV Clariano Trail obri el calendari esportiu d’Ontinyent

L’edil Óscar Borell destaca que “incloure la prova ontinyentina al Circuit Trail Valencia ens apropa a l’objectiu de ser una ciutat esportiva de referència”

El IV Clariano Trail d’Ontinyent encetarà el calendari esportiu a la ciutat el pròxim diumenge 13 de gener. Així s’ha anunciat este matí en una roda de premsa que ha comptat amb la presència del regidor d’Esports, Óscar Borrell; el director del circuit, Jesús Ruiz i el responsable de promoció de Lurbel, Miguel Lurbe.

La cursa organitzada per l’Ajuntament d’Ontinyent i l’empresa 3 Direccions compta amb la col·laboració de la marca esportiva Lurbel. Per segon any consecutiu, el “Clariano Trail” s’integra dintre del VIII Circuit Trail Valencia-Cajamar. Borrell destacava durant la presentació que “la celebració d’esta quarta edició demostra la consolidació d’esta prova a Ontinyent i que ara al incloure’s dins del Circuit Trail Valencia dota de més visibilitat a la prova ontinyentina, el que ens acosta més a l’objectiu de ser una ciutat esportiva de referència”, manifestava.

La cursa arrancarà a les 8:45 hores amb dues distàncies a les que poden participar tant esportistes federats com a no federats. Una de les proves serà de 22,3 i l’altra de 11,3 quilòmetres, però que en el cas d’esta última no presentarà menys dificultat per ser més curta. Jesús Ruiz donava detalls tècnics de la prova que mantindrà el mateix recorregut que en les edicions anteriors “sent la d’Ontinyent una de les proves més exigents de les 7 previstes per al circuit d’enguany».

El circuit de totes dues proves tindrà eixida i meta en el poliesportiu i una part comuna des de l’eixida fins al quilòmetre 5.7, després d’haver passat el Pou Clar. La cursa curta compta amb un desnivell positiu de 470 metres, mentre que a la llarga hi haurà un desnivell de prop de 1.000 metres positius. En tots dos casos hi haurà un màxim de participants per cada prova “per raons de sostenibilitat i organització”, podent fer-se les inscripcions a la web www.trailvalencia.es fins dijous 10 de gener.

Ruiz recordava que per conscienciar als participants d’estes proves en la cura del medi ambient en esta edició no s’entregaran gots de plàstic als avituallaments perquè “promovem fer esport, però fer esport sostenible i respectant els paratges naturals”, explicava.

Per la seua part, el regidor afegia que el IV Clariano Trail és la primera de les proves de rellevància que acollirà Ontinyent este any. “Des de la regidoria d’Esports estem treballant perquè Ontinyent albergue cada mes alguna prova esportiva amb repercussió provincial, autonòmica o estatal com puga ser el cros de Benarrai en febrer o la cursa de la Dona en març”, concloïa.