«Hem aconseguit traslladar l’esperit de la Setmana Santa als llars dels veïns i veïnes d’Oliva»

Parlem amb Yolanda Navarro, regidora de Festes de l’Ajuntament d’Oliva per a que ens conte com ha viscut la localitat esta Setmana Santa marcada per la COVID-19

 

Esta Setmana Santa Oliva haguera estrenat la seu declaració com a Festa d’Interès Turístic Provincial que li va concedir Turisme Comunitat Valenciana el passat mes d’agost. Esta distinció suposa la consagració d’una tradició local molt popular en tota la província de València, que és seguida per milers de visitants que se sumen al fervor que demostra el veïnat de la ciutat d’Oliva i que enguany, malgrat les circumstàncies marcades per la COVID, han seguit demostrant amb un important seguiment a través de les xarxes socials.

Hem parlat amb Yolanda Navarro, regidora de Festes de l’Ajuntament d’Oliva, que ens ha explicat l’essència única que té la Setmana Santa d’Oliva. “si aquest, haguera sigut un any normal, haguèrem pogut gaudir d’una setmana Santa emblemàtica i envoltada per la màgia de la música de les nombroses germandats i associacions musicals, i l’espiritualitat que dona el marc del casc antic d’Oliva, la tradició centenaria i arraigada a la ciutat, única i mereixedora del guardó de Festa d’Interés Turístic Provincial d’enguany”.

 

Gran treball de la Junta de Germandats de la Setmana Santa

 

No obstant, des de la Junta de Germandats de la Setmana Santa, amb el recolzament de l’Ajuntament d’Oliva, s’ha fet un important esforç per a que la Setmana Santa poguera arribar a totes les cases d’Oliva, “gràcies a l’espenta de la JGSS, i a l’esforç dels cofrares i cofraresses, s’ha pogut sentir a l’ambient, hem aconseguit celebrar uns actes adaptats a la situació i traslladar l’esperit als llars dels veïns i veïnes d’Oliva, tirant de molta imaginació i de les noves tecnòlogies.”, ha explicat la regidora.

Yolanda Navarro reconeix que es partia d’una situació difícil, on s’havia de conjugar les ganes del poble d’Oliva de celebrar la seua Setmana Santa i el compliment de les mesures de seguretat. “Ha estat complicat, aconseguir uns actes que garantisquen les mesures de seguretat per a les persones, conscients de que qualsevol acte que no les pugues mantindre era totalment inviable. Per això, és molt més valuós el treball, encara que modest, molt elaborat i cuidat. Des de l’ajuntament hem aportat tots els recursos al nostre abast, per a poder gaudir, de forma segura, però amb il·lusió, tots els actes”.

La regidora ha manifestat la seua satisfacció pel resultat, tant que ha avançat que hi han iniciatives que han tingut molt d’èxit que potser tinguen continuïtat en els propers anys i que de segur que enriqueixen la Setmana Santa d’Oliva 2022 per a que, si les circumstàncies ho permeten, puga estrenar la merescuda distinció de Festa d’Interès Turístic Provincial.