Gandia reunirà en 2022 tots els serveis en el Palau de Justícia de Santa Anna

Els jutjats es construiran sobre una parcel·la de 4.287 m2 i l’edifici, tindrà 12.700 m2, distribuïts en quatre plantes sobre rasant i soterrani

L’Ajuntament ha adjudicat ja la proposta de redacció i direcció d’obra del Palau de Justícia, que té un pressupost global estimat de 17 milions d’euros, a càrrec de la Conselleria de Justícia. La previsió és que l’obra estiga enllestida abans que finalitze el 2022.

El Palau de Justícia es construirà al districte de Santa Anna, sobre una parcel·la de 4.287 m2. L’edifici, tindrà 12.700 m2, distribuïts en quatre plantes sobre rasant i soterrani. Acollirà les actuals instal·lacions de l’edifici dels Jutjats de Gandia i les que hi ha repartides en altres immobles, com ara la Fiscalia.

Habitagtes públics

La construcció del Palau, en un PAI que acollirà també habitatges públics, privats, d’iniciativa mixta i infraestructures municipals, serà el motor per al desenvolupament del barri i la seua integració en la trama urbana de la ciutat.

El vice-alcalde i regidor delegat d’Urbanisme, Josep Alandete, ha anunciat la proposta d’adjudicació de la redacció del projecte i direcció d’obres del futur Palau de Justícia de Gandia, a la UTE Remedios Fernández-Carrión García, Javier García-Fernández-Carrión, per 487.025 € (IVA inclòs).

90 dies de plaç

La mercantil guanyadora haurà de presentar el projecte en 90 dies de la signatura, imminent, del contracte. A partir d’eixe moment, s’iniciarà el procés de licitació de l’adjudicació de les obres, que estarien enllestides abans que finalize el 2020.

Cal recordar que, a l’igual que amb el Pla Edificant, de construcció i millora de tots els centres educatius públics de la ciutat, l’Ajuntament té delegades les competències de l’obra per part de la Conselleria de Justícia. “No obstant això, hi haurà un contacte directe amb l’administració autonòmica per tal que el projecte final responga a les necessitats reals”.