Gandia rep 6,3 milions d’euros del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència 2021-2026

La inversió permetrà millorar l’eficiència energètica i les condicions climàtiques de les vivendes del Barri de Corea i Raval

El barri de Corea, concretament l’entorn conegut com «les cases dels Ferroviaris» i el carrer Safor del Raval, rebran un total de 6,3 milions d’euros del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència 2021-2026 de manera que els propietaris de 319 habitatges se’n veuran beneficiats. Així ho han anunciat aquest matí en roda de premsa l’alcalde de Gandia, José Manuel Prieto; la regidora delegada d’Habitatge i presidenta de la Junta de Districte del Raval, Amparo Victoria i la presidenta de la Junta de Districte de Corea, Inma Rodríguez.

Prieto ha qualificat aquesta inversió com a potent. «És un dels projectes més ben valorats i més dotats econòmicament de tota la Comunitat Valenciana». Pel que fa a les cases dels Ferroviaris, l’alcalde ha recordat que aquesta zona beneficiarà també d’un ARRUR amb la qual cosa ja no només es milloraran els habitatges particulars sinó que s’actuarà a tot l’entorn. Ambdues actuacions seran complementàries. «Creiem que és una actuació important. Intervenim en una zona que ho necessita per complir l’aposta del govern de Gandia i ho fem gràcies als Fons Europeus que ens arriben a través de la Generalitat».

La primera autoritat municipal ha informat que ara mateix s’inicia el procés per elaborar el contracte per seleccionar l’equip d’arquitectes que redactarà el projecte que en permeta la licitació. «Volem que aquestes actuacions siguen tan immediates com siga possible perquè la nostra intenció és regenerar la zona, fer-la útil i més amable per als ciutadans» i ha afegit que des del departament es continua treballant per captar més fons que permeten suplementar les ajudes perquè l’esforç de les famílies propietàries siga el menor possible.

«No ens quedem de portes cap a fora de les cases. Ara entrem a dins per millorar l’eficiència energètica i les condicions climàtiques, en definitiva, millorar la qualitat de vida dels nostres ciutadans» va finalitzar l’alcalde.

Amparo Victoria, ha informat que l’actuació a la barriada del Raval afectarà un total de 139 habitatges i 18 locals, en concret, 2 blocs d’habitatges del carrer Safor. «Per aquest govern, la rehabilitació d’habitatges cap a un model més sostenible sempre ha estat una prioritat. És una molt bona notícia poder rebre aquesta subvenció dels fons europeus» ha declarat Victoria, qui ha volgut reivindicar la feina de l’equip tècnic de l’Oficina d’Habitatge per no perdre l’oportunitat dels Next Generation. «Gandia té molta experiència en projectes de regeneració urbana, i som un dels ajuntaments espanyols de referència en aquest tipus de polítiques».

Finalment, Inma Rodríguez ha destacat que aquesta ajuda suposa una de les inversions més grans que s’han realitzat al barri de Corea en les últimes legislatures. «Hem treballat molt juntament amb els veïns, comunitats de propietaris, administradors de finques, arquitectes i arquitectes tècnics per preparar aquest projecte» «No hem d’oblidar que Corea és una de les barriades de la nostra ciutat que té un gran nombre d’habitatges de més de cinquanta anys i això pot crear vulnerabilitat habitacional».