Gandia reivindica un #EspaiLliureSenseMasclisme en el Dia Internacional contra la violència de gènere

L’Ajuntament ha organitzat la lectura d’un manifest a la Plaça Major per a denunciar la violència masclista i vicària i per a demanar suport social, justícia i reparació per a les dones assassinades per les seues parelles o ex parelles.

 

Amb motiu del Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra la Dona, que es commemora anualment el #25N (novembre) per a denunciar la violència que s’exerceix sobre les dones a tot el món i reclamar polítiques en tots els països per a la seua erradicació, la representant de l’Associació Rosa dels vents per la igualtat de gènere, Juani Mira Pacheco, ha protagonitzat la lectura del manifest contra la violència masclista i vicària, que hem de lamentar any rere any, per a donar visibilitat a la desigualtat i a trencar el silenci còmplice d’aquesta xacra social, una realitat incòmoda que obliga a actuar unides per tal d’aconseguir un #EspaiLliureSenseMasclisme i eixir d’aquest cercle viciós de violència contra les dones que aquest any ha deixat 37 assassinades per les seues parelles o exparelles, i 5 menors d’edat que han estat assassinats per a danyar les seues mares.

“Avui Gandia crida contra la violència de gènere. Perquè juntes i junts som més forts, i aquest 25 de novembre ha de servir per a conscienciar, no callar i assenyalar la violència. La societat ha de fer-ho també per aquelles que no poden alçar la seua veu. Totes les persones poden telefonar al 016, als recursos especialitzats, sense temor, perquè no podem mirar a un altre costat”, ha reivindicat Pacheco, qui ha reclamat una justícia ràpida, especialitzada i reparadora, així com el suport social com a elements imprescindible per a empoderar les dones i animar-les a refer les seues vides amb independència.

A l’acte de repulsa contra la violència de gènere han estat presents l’alcalde de Gandia, José Manuel Prieto; el vicealcalde, Josep Alandete; la regidora d’Igualtat, Diversitat i Polítiques Inclusives, Juana Navarro; el Subsecretari de la Conselleria d’Hisenda i Model Econòmic, Daniel González Serisola, i els membres de la Corporació local.

Tot seguit, ha tingut lloc la cerimònia de lliurament dels premis dels diversos concursos que s’han organitzat des de l’àrea d’Igualtat, Diversitat i Polítiques Inclusives amb motiu del 25-N.