Gandia prepara aparcaments per a Falles i trau 120 agents al carrer

Hi haurà espais reservats per a les persones amb mobilitat reduïda en els actes pirotècnics

Gandia posa en marxa el dispositiu especial per a falles amb prop de 120 agents. El regidor de Seguretat, Nacho Arnau; ha informat del dispositiu especial que es posarà en marxa de cara a la celebració de les falles a la ciutat, després de la celebració de la Junta Local de Seguretat que s’ha celebrat aquest matí a l’Ajuntament de Gandia on van participar l’alcaldessa, Diana Morant; el subdelegat de Govern, José Roberto González; a més de representants del cos de la Guàrdia Civil, Bombers, així com la Policia Nacional i Autonòmica.

L’edil ha informat que els talls de trànsit a causa del muntatge dels monuments fallers, la instal·lació de carpes i els trams dedicats a l’engalanament de carrers començarà el 12 de març a les 08.00 hores.

Així, el trànsit al passeig de les Germanies quedarà tallat des del 12 pel muntatge de la Falla Carrer Major i Passeig i seguirà tallat fins al dia 20 a les 08.00 hores.

Transport públic

Des del dia 12 i fins al dia 19, la Marina Gandiense, no tindrà recorregut per dins de la ciutat i només tindrà el seu servei des de l’estació de Renfe fins a la platja i viceversa com ha succeït altres anys.
L’Urbanet sí que circularà per dins de la ciutat, amb algunes variacions en el seu recorregut habitual a causa del muntatge dels monuments. Mantindrà el seu horari habitual, però el dia 17 prolongarà el seu servei fins a les 00.00 i el dia 18 finalitzarà a les 01.30 del matí.

Aparcaments
Funcionaran tots els pàrquings subterranis de la ciutat i es podran utilitzar les 12 zones d’estacionament alternatiu situades en diferents punts de la ciutat.
Un altre dels punts que ha destacat Arnau és que no caldrà pagar a la zona blava des de les 09.00 del dia 12 a les 09.00 del dia 20 de març a les següents vies:
Passeig Germanies entre 1 de Maig i Sant Pere (costat dels números parells); República Argentina entre Crist Rei i 9 d’Octubre; parc de l’Estació, i els carrers Alfaro, Maldonado i Jesuïtes.

Càrregues i descàrregues
Els vehicles de més de 12.000 quilos no podran circular per Gandia a menys que tinguen destinació dins de la ciutat entre el 12 i el 19 de març.

La càrrega i descàrrega es realitzarà tal com indica l’ordenança a excepció de les zones afectades per muntatge de monuments fallers o altres activitats complementàries.

Al Centre Històric, l’accés a vehicles de càrrega t descàrrega quedarà restringit des de les 08.00 del dia 14 a les 08.00 hores del 20 de març, tenint alternatives per estacionar els vehicles a tot el perímetre exterior de centre històric
Aquest any i com a novetat, hi haurà espais reservats per a les persones amb mobilitat reduïda en els actes oficials pirotècnics.

Seguretat
Aquest any també s’ha donat difusió al Ban des de l’ajuntament on s’expliquen els perills del material pirotècnic i que ha estat enviat a les escoles per explicar als xiquets el perill que existeix en la utilització dels coets i com fer ús dels que poden utilitzar.

Pel que fa als efectius que vetllaran per la seguretat, la policia local disposarà de 48 agents al dia del 14 al 18 de març que passaran a ser 70 durant la jornada del dia 19. A aquests efectius cal sumar els 43 membres de Protecció Civil més dels efectius de la Policia Nacional i Creu Roja.

Pel que fa al dispositiu de la Policia Nacional, aquest s’iniciarà a partir del dia 14, on agents uniformats i de paisà vetllaran per la seguretat dels ciutadans i visitants, fent especial èmfasi en les activitats on es produeixen molta concentració de persones com són les revetlles municipals i les mascletades.