Gandia ja té nou Consell de Participació Ciutadana

L’objectiu del consell és consolidar i millorar la participació i augmentar la transparència

Ahir es va constituir al Saló Laval de l’Ajuntament de Gandia el nou Consell de Participació Ciutadana de la present legislatura. Amb la presència de l’Alcaldessa de Gandia, Diana Morant i del regidor delegat de Polítiques amb la Ciutadania, Nahuel González.

Per al govern local, la millor medicina per a fer front als problemes és augmentar la transparència en la gestió i fer més important la participació ciutadana, aconseguint un estat de codecisió en el que govern i ciutadania busquen conjuntament, de la mà, les solucions als problemes de la ciutat. “Perquè pensem que compartint opinions, experiències i maneres de veure la nostra ciutat, és més fàcil encertar en les nostres decisions i en la gestió del dia a dia de Gandia”.

Empoderar a la ciutadania

Morant va agrair la tasca del regidor de Polítiques amb la Ciutadania i va fer un xicotet balanç de la situació econòmica complicada en la que es troba l’Ajuntament de la Gandia. “Però la bona notícia és que estem reconduint-la i que tots els indicadors econòmics ens diuen que estem millor que quan vam entrar a governar. Gràcies a una bona gestió, coherent i seriosa, i a la comprensió dels gandians i les gandianes (que han sabut entendre els problemes i afrontar-los), hem aconseguit oxigenar les arques públiques. I això ens hi ha permet millorar la vida de les persones, millorar els serveis de la ciutat i encetar molts projectes necessaris i il·lusionants”.

Per a González el Consell de Participació Ciutadana té el “repte de consolidar i millorar els Pressupostos Participatius, coordinar les activitats dels centres socials amb el programa Barris Actius, dinamitzar els barris de la ciutat amb un pla de d’acció comunitària” i encetar nous mecanismes Participació Ciutadana adaptats a les dinàmiques, associacions i persones que viuen i interactuen en la nostra ciutat. “Com a president del Consell de Participació vull expressar l’agraïment als membres per la seua implicació i responsabilitat i reafirmar la voluntat de treballar per a que el Consell siga un espai de diàleg i consens amb la ciutadania i el teixit associatiu de la ciutat amb l’objectiu de crear un model de Participació, inclusiu i engrescador que empodere a la ciutadania de la ciutat”, ha expressat González.