Gandia celebra el Dia Nacional de les Llengües de Signes

L’acte, organitzat per l’Associació de persones sordes de Gandia (APESORGA) va comptar amb la presència de l’alcalde, José Manuel Prieto

Ahir de matí es va procedir a la lectura d’un manifest a la Plaça Major de Gandia en commemoració pel Dia Nacional de les Llengües de Signes, a càrrec de la Tècnica Superior de Promoció Lingüística i Cultural del Campus de Gandia de la UPV, Josepa Costa. «El llenguatge de signes juga un rol fonamental per a la convivència i el respecte de les nostres comunitats. Per això hem d’articular mesures que garantisquen el seu ensenyament i protecció en totes les esferes de la vida pública», ha afirmat.

L’acte, organitzat per l’Associació de persones sordes de Gandia (APESORGA) ha comptat amb la presència de l’alcalde, José Manuel Prieto; el vicealcalde, Josep Alandete; la regidora de Benestar Social, Inmaculada Rodríguez, així com d’altres membres del consistori.

Al finalitzar el discurs, s’ha despenjat una banderola a la façana de l’Ajuntament amb l’objectiu de posar en valor el gran esforç realitzat per les persones sordes i sordcegues a l’hora de participar en l’activitat democràtica i interactuar amb l’entorn.