Gandia, Carcaixent, Bellreguard i Dénia reben el reconeixement d’UNICEF com a Ciutats Amigues de la Infància

Junt Rafelbunyol, Villena i Poble Nou de Benitatxell són les set ciutats valencianes reconegudes per la seua aposta pels drets de la Infància

Bellreguard, Carcaixent, Gandia, Rafelbunyol, Dénia, Poble Nou de Benitatxell i Villena van rebre ahir per part de UNICEF el reconeixement com a Ciutats Amigues de la Infància. Representants del Ministeri de Drets Socials i Agenda 2030, la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (**FEMP), l’Institut Universitari de “Necessitats i Drets de la Infància i l’Adolescència» (IUNDIA), i UNICEF Espanya, els qui conformen la Secretaria Permanent de Ciutats Amigues de la Infància, van lliurar ahir de manera virtual els reconeixements per al període 2021-2025 a les 73 noves entitats locals d’aquesta xarxa.

El segell Ciutats Amigues de la Infància posa en valor el treball i la trajectòria per a potenciar la participació infantil com un element vertebrador i dinamitzador en l’àmbit municipal. La distinció, que té vigència per un període de quatre anys, s’atorga després d’un procés de diagnosi i anàlisi de cada candidatura en què es tenen en compte qüestions com el disseny d’una estratègia o pla local d’infància, o l’existència d’un òrgan estable de participació infantil.

El Reconeixement “Ciutat Amiga de la Infància” és una distinció que atorga UNICEF Espanya, juntament amb el Ministeri de Drets Socials i Agenda 2030, la Federació Espanyola de Municipis i Províncies i l’Institut Universitari de “Necessitats i Drets de la Infància i l’Adolescència», de la Universitat Autònoma de Madrid (IUNDIA) a les entitats locals, que ho sol·liciten i superen un procés d’avaluació.

La iniciativa Ciutats Amigues de la Infància pretén millorar el benestar de la infància impulsant polítiques locals que garantisquen el desenvolupament ple de xiquets, xiquetes i adolescents, amb un enfocament de drets de la infància, equitat, participació, procés orientat a resultats i de coordinació. En estos moments hi ha 334 municipis a tot l’Estat que tenen esta distinció.