Gandia augmenta la presència policial per a reforçar la seguretat ciutadana en Nadal

L’operatiu incrementarà la presència dels cossos de seguretat tant als carrers com en l’àmbit de tràfic.

 

Gandia reforça la seguretat ciutadana amb l’augment de la presència policial durant l’època nadalenca. Tal com han explicat el regidor de Trànsit i Seguretat Ciutadana, Nacho Arnau; i el Comissari Principal Cap de la Policia Local, José Martínez Espasa, Junta Local de Seguretat del passat divendres es va acordar el Dispositiu de Seguretat de Nadal i, a més, es va realitzar un balanç de les actuacions portaves a terme per la Policia Local en 2022. La Junta reunió va estar presidida per l’alcalde de Gandia, José Manuel Prieto, i va comptar amb la presència de la subdelegada del Govern, Raquel Ibáñez, i dels cossos i forces de seguretat de la ciutat.

«Per a la campanya de Nadal i Reis 2022 hem reforçat la presència policial per als dies i els esdeveniments més significatius», ha assenyalat Arnau. Segons ha detallat Espasa, l’operatiu incrementara la presència dels cossos de seguretat tant als carrers com en l’àmbit de tràfic. Entre altres punts que ha enunciat, destaca la creació de grups de 4 o 5 agents durant les patrulles en els torns de nit. Com a esdeveniment especial, ambdós han assenyalat també la Cavalcada del 5 de gener del Centre Històric, la qual pot arribar a congregar a 30.000 persones.

Tot i que és la que més assistents reuneix, a més de la Cavalcada del Centre Històric, els agents també reforçaran la seguretat policial a les que se celebren a les Juntes de Districtes com el Grau, Beniopa o Corea. Les desfilades referents al Pare Noel també s’inclouen en el Dispositiu de Nadal: «El 23 de desembre a les 18 h plaça El·líptica; a les 19 h en Corea; a les 20 h en el Grau (de tipus motera); i 24 de desembre a les 18 h en el Centre Històric», ha enumerat Espasa.

Tal com ha indicat el Comissari Principal Cap de la Policia Local, l’activitat comercial que comporten aquestes dates deriva també en un major control policial tant en les zones de comerços de proximitat com a les grans superfícies. «És important que la ciutadania ens puguen preguntar o consultar qualsevol qüestió», ha afegit. A més, el dispositiu especial de Nadal també compren els mercadets que se celebren als carrers de la ciutat com els del dimarts i dissabte de matí a Roís de Corella com el de dijous al matí al Grau.

L’activada alerta quatre antiterrorista també exigeix enfortir les mesures en les vies públiques per als esdeveniments de grans aglomeracions. «Intentarem reduir la possibilitat que es produïsquen delictes o situacions de mala convivència», ha expressat Espasa. Algunes d’aquestes es relacionen amb activitats esportives com la cursa Sant Silvestre del 29 de desembre; la Travessia a Nau al port del 5 de gener; però també amb espectacles pirotècnics com la finalització de l’actuació teatral durant la vesprada del 29 de desembre al parc País Valencià o el castell de focs d’artifici que donarà pas el 2023 durant la festa de Cap d’Any.

Balanç actuacions 2022

Per altra banda, Arnau ha fet balanç de la Junta Local de Seguretat en la qual es van tractar diferents aspectes relatius a la seguretat que han afectat Gandia en 2022 i es va fer un resum de les actuacions de la Policia Local a la ciutat durant l’any.

Per una part, es van atendre 25.000 cridades telefòniques i es van imposar 3107 actes per infraccions als reglaments municipals. D’altra banda, en seguretat vial, hi va haver 873 accidents, dels quals 241 va tindre víctimes i 632 no en va tindre. «Hem de felicitar-nos perquè no hem tingut cap mort en aquesta matèria», ha recalcat el regidor. Quant als delictes de seguretat vial, es van imposar 109 actes per alcoholèmia i 52 per presó de permís.

Pel que fa al Pla Estratègic de Resposta Policial al Consum i tràfic minorista de drogues, es van alçar 800 actes per confiscació de substàncies psicotròpiques. Un altre aspecte destacable és que «vam mostrar la creació de l’agent tutor que està donant molt bon resultat als centres escolars pel que fa a l’absentisme», ha afegit Arnau.

Finalment, Arnau ha conclòs dient que «vam deixar constància del Pla Territorial d’Emergències, la Modificació del Pla de Riscos d’Inundacions i el Pla d’Actuació Municipal d’Incendis Forestals de la ciutat de Gandia».