França, Bèlgica i Regne Unit, nacionalitats amb major xifra de visitants a la «Setmana Gran» de festes d’Ontinyent

El punt d’informació turística habilitat a la Plaça de la Concepció registra més de 500 peticions d’informació durant els dies centrals dels Moros i Cristians

 

França, Bèlgica i Regne Unit són les nacionalitats amb major xifra de visitants estrangers comptabilitzats per la Tourist Info d’Ontinyent durant la “Setmana Gran” de festes, amb el 50% del total de turistes d’altres païssos que han demandat informació. A més d’estos païssos, en la segona quinzena d’agost passaven per la Tourist Info del Palau de la Vila turistes d’Holanda, Suècia, Corea del Sud i Suïssa. També es destacable la bona afluència de visitants registrada al Punt d’Informació Turística habilitat de manera extraordinària a la Plaça de la Concepció, pel qual passaren al voltant de 500 persones a demandar informació des de dijous fins a diumenge de la “Setmana Gran”.

Al conjunt del mes d’agost, al voltant de 2500 persones han demandat informació a la Tourist Info, la majoria procedents de la pròpia Comunitat Valenciana. D’aquest total, al voltant de 400 corresponen a turistes nacionals, principalment i per aquest ordre procedents de Catalunya, Andalusia, Castella i Lleó, Múrcia, Madrid, Balears i Castella la Manxa. Quant a la informació més demandada han estat les dades sobre la ciutat, activitats culturals, rutes de senderisme, paratges naturals, festes i artesania.

Pel que fa a les 4 rutes turístiques gratuïtes organitzades durant la segona quinzena d’agost per la Regidoria de Turisme, als refugis antiaeris recentment rehabilitats a Tortosa i Delgado i el Regall (2 visites), la ruta de trekking aquàtic pel riu Clariano, i la ruta cultural pel barri de La Vila, totes elles esgotaven les al voltant de 30 places oferides per a cada convocatòria, havent fins i tot gent en llista d’espera.

La regidora de Turisme, Sayo Gandia, explicava que “les dades al voltant dels turistes són merament indicatives perquè és evident que no tots els turistes demanden informació a la Tourist Info, però si que ens indiquen que hem tingut certa normalitat, en la línia dels anys anteriors a la pandèmia”. “Amb tot”, explicava la regidora, “el turisme que volem promoure és un turisme de tot l’any, no només centrat en les festes, perquè tenim el potencial per a ser una destinació turística d’escapades d’un dia durant tot l’any, apostant per un turisme sostenible, no massificat i segur, que siga positiu per a l’economia de la ciutat”, assenyalava.