Fins a 60 tipus de cervesa artesanal es podran tastar este cap de setmana en Gandia

Del 28 de febrer a l’1 de març  Gandia acull al Mercat del Prado 14 fabricants de cervesa artesanal de diferents punts de la geografia valenciana

El regidor delegat de Polítiques Econòmiques i Comerç, Ferran Martínez, ha presentat aquest matí la I Fira de la Cervesa artesanal i Tapes, la cinquena de les 8 fires temàtiques d’aquesta segona edició de Fira Mercat Gandia. Del 28 de febrer a l’1 de març, al Mercat Municipal del Prado (divendres i dissabte, d’11 a 14 h i de 17 a 21.30 h. Diumenge, d’11 a 14 h).

“Ens hem esforçat molt per crear un esdeveniment atractiu i únic, que reuneix els fabricants i marques de cervesa artesanal més exclusives del territori valencià. A més, s’hi podrà gaudir de les xarrades, tastos i també de tapes del Destapa’t. Una oportunitat extraordinària per a gaudir del millor sabor de la cervesa en un mateix espai.”, ha assegurat Martínez.

Així, hi seran presents 14 productors artesanals de diferents punts de la geografia valenciana, allunyats de la fabricació industrial. També s’hi podrà triar entre molts estils diferents de cerveses artesanes i tastar-ne fins a 60 tipus:

Expositors

 

TERRÀNEA. Terrànea Golde Ale.

TERCER TIEMPO. Vértigo. Américan Wheat 4,7% / Inspired. Américan Red Ale 5,7% / Kick off. Américan IPA 6,5% / Birbat. Belgian Ale. 4,9% / Bounty. Porter 5,8% / Special Kick Off. Specially IPA. 7,3%).

CERVEZAS ALFAMA. English Golden Ale / American Pale Ale / India Pale Ale / Scotish Brown Ale / Irish Dry Stout.

CERVEZAS VALENTIVM. Valentivm Blonde Ale / Valentivm Brown Ale / Valentivm Porter / Hops Guardias / Wheat Guardian / La Marquesa Amber Ale (sin gluten) / La Marquesa con Bergamota (sin Gluten)

CERVEZAS OCAIVE. Brown Ale.

CERVEZAS ALTHAIA. Mascarat-Black Rye IPA / Costa Este – Neipe / Cornamusa – American Red Ale / Althaia IPA – American IPA.

PENYALBA PRIME CRAFT BEERS. 2 Rubia 4,0% / 3 Tostada 4,0% / 5 APA 6,2%.

CERVESA MASCLETÀ. Pólvora Blue / Mascletà.

ANTIGA BREWING COMPANY. Antiga de la Terretam (estilo cream – ale) / Ale – Conner (tostada) / La Pica en Flandes (estilo hoppy blande ale) / XIII hombres (estilo american IPA) / Serendipia (estilo white IPA) / Hopland (estilo sesion IPA) / Habanero (estilo belgian triple) / 9 grados (negra estilo imperial stout).

CERVESA POSTIGUET. Brown Ale / English IPA / Winter ALE / Doble IPA

CERVESA ABADIA. Abadia Lager Ahumada (estilo Rauchbier, 4,5% vol. ibus: 25) / Abadia Española (estilo Pale Ale, 5% vol. ibus 40) / Abadia 7 malalts (estilo Brown Ale 5,5% vol. ibus: 45) / Abadia American IPA (estilo American IPA 5,5% vol. ibus:55).

CERVESA GANXUDA. Ganxuda 4,8% / Arrub 5%.

BEER TO BEER / BIRRA AND BLUES. Golden Ale / Red Ale / IPA / Red IPA / Doble Malta / Pumpkin Ale

 

Tapes

A més a més, l’Associació d’Hostaleria del Centre Històric-Raval-Prado hi ha preparat un Destapa’t o ruta de tapes en 12 establiments, dins i fora del Mercat Municipal, amb un preu de 1’50 € per tapa.

 

Tasts

 

El tast de cervesa és l’apreciació del producte a través de l’ús dels sentits: aroma, aparença, sabor, sensació en boca i una impressió general final, identificant i apreciant les qualitats organolèptiques de cadascuna. Per saber-ne més, s’hi ha preparat l’activitat: “Iniciació al tast: Cerveses artesanals valencianes”. El divendres, de 18 a 19 h. Dissabte, d’11 a 12 h i de 18 a 19 h, i diumenge d’11 a 12 h. Cal inscripció prèvia a fira mercat.gandia.org. Preu: 5 € per persona.

I Fira Outlet Calçat i Complements

D’altra banda, el regidor de Comerç ha valorat molt positivament la I Fira Outlet de Calçat i Complements, que va tindre lloc el cap de setmana passat, i per la qual van passar 4.070 visitants, un 65’5 % de Gandia, 24’75 % de la Safor i un 4’75 % d’altres punts.

“Una fira molt satisfactòria des del punt de vista qualitatiu”. De fet, la valoració de visitants i expositors també hi va ser excel·lent: un 4.4 i 4.5 (sobre 5), respectivament.