Empreses d’Ontinyent donen viseres impreses en 3D i mascaretes per fer front a la COVID-19

La regidora de Política per a les Persones agraeix lesmostres de solidaritat de la ciutadania

Diverses empreses i particulars estan donant a l’Ajuntament viseres de seguretat impreses en 3D i mascaretes tèxtils per fer front al COVID-19.

La regidora de Política per a les Persones, Paula Soler, se sumava al públic agraïment que feia fa uns dies l’Alcalde, Jorge Rodríguez, a totes les persones «que en una situació de crisi estan traent el millor de si mateixes i mostrant  que Ontinyent és una ciutat autènticament solidària», manifestava.

Entre les donacions realitzades a l’Ajuntament esta setmana està la de les 50 viseres de seguretat que han realitzat un grup de persones amb impressores 3D coordinades per Antonio, gerent de l’empresa MicroOhm.

Explicava que la idea «va sorgir d’un grup de ‘makers’ voluntaris a nivell estatal, d’on vam traure els dissenys que vam adaptar amb les indicacions de metges de l’hospital La Fe.

Cessió de material

El procés és molt lent, tardem al voltant de 1 hora i mitja en fer cada visera, però comptem amb l’ajuda d’algunes empreses que ens cedeixen els materials, i amb l’esforç de particulars com Miguel, Salva o Vicent», assenyalava.

Des de l’empresa Inaltech, el seu gerent, Rafa Mas, avançava farà una donació de diversos centenars d’estes viseres.

Des de l’empresa Mila Rosa s’ha donat esta setmana a l’Ajuntament un total de 2000 mascaretes tèxtils elaborades amb teixit sanitari desinfectable i llavable.

Altres empreses com Géneros de Punto Mollà també han fet donacions de mascaretes tèxtils a l’Ajuntament, i diversos particulars també s’han oferit a elaborar-ne.