Els Scouts Valencians planten 70 arbres i 110 aromàtiques als Jardins de Joan Pellicer

Les espècies van ser xops, salzes, ametllers, pruneres, cirerers, xiprers i pereres

Fa uns quants dies es va celebrar el FestiJordi, la reunió anual de tots els Scouts Valencians, organitzat aquesta vegada pel Grup Scout Parpalló de Gandia.

En el marc d’aquesta trobada, el Departament de Gestió Responsable del Territori ha col·laborat activament per tal de preparar la zona d’acampada, que va ser el Parc d’Ausiàs March de Gandia, i donar suport a les accions que durant dos dies van mamprendre les xiquetes i els joves que van omplir la ciutat de valors vinculats a la natura i al treball en equip.

Entre diverses accions es va organitzar una plantació de 70 arbres d’espècies de ribera i de secà i 110 plantes de diferents aromàtiques, en distints trams dels Jardins de Joan Pellicer, a les dues bandes del riu Serpís.

Xiquetes i xiquets d’entre 8 i 11 anys de tot arreu del País Valencià van plantar, mitjançant una gimcana, tots aquests arbres, alguns de més de 4 metres, en llocs on actualment no hi ha arbrat i mancava l’ombra.

Les espècies elegides pels tècnics municipals van ser; Xops, salzes, ametllers, pruneres, cirerers, xiprers i pereres. Entre les aromàtiques hi van haver; mentes, timons, espígols, marialluïses i sàlvies.

Aquesta acció ha sigut possible al mecenatge del Festival Pirata Roc, que ha donat els arbres per tal que els scouts pogueren plantar-los. La donació és part del compromís que va prendre el Festival al ocupar durant els dies que dura, el parc on es va fer la plantació.

La plantació va rebre la visita de la Vicealcaldessa i regidora Alícia Izquierdo i del director general de Medi Natural Daniel Muñoz que van revisar i van participar en els treballs de plantació.

Des de l’Ajuntament es vol agrair el treball fet pels Scouts Valencians i en especial pel Grup Scout Parpalló de Gandia, plantant aquests arbres que ara resten sota el manteniment del departament.

A més a més, es vol destacar el bon estat en el qual els scouts van deixar el parc d’Ausià March després del pas de més de 2.400 persones, un exemple a seguir per les associacions i col·lectius que en el futur organitzen allí activitats.