Home Actualitat Els Erasmus de Cullera rebran 100 euros al mes per a costejar els seus estudis

Els Erasmus de Cullera rebran 100 euros al mes per a costejar els seus estudis

Els Erasmus de Cullera rebran 100 euros al mes per a costejar els seus estudis

L’ajuntament impulsa beques complementàries per a fomentar els estudis en altres països europeus

Els alumnes Erasmus de Cullera rebran fins a 100 euros al mes per a costejar els seus estudis a l’estranger. El ple municipal ha aprovat per unanimitat les bases reguladores d’estes noves beques complementàries impulsades per l’ajuntament.

Amb elles es pretén donar suport a la mobilitat dels estudiants dins del sistema europeu perquè tinguen l’oportunitat de completar part de la seua trajectòria acadèmica en altres països de la Unió Europea o realitzar pràctiques formatives per a aconseguir els seus objectius i millorar el currículum.

Els beneficiaris de les ajudes són els residents a Cullera amb una edat màxima de 30 anys complits i que figuren inscrites en el padró municipal d’habitants amb una antiguitat d’un any.

El consistori ha habilitat una partida pressupostària de 20.000 euros per a esta iniciativa, tal com ha explicat la regidora de Joventut, Laura Simó. La responsable de l’àrea destaca que estes ajudes se sumen a les altres impulsades esta legislatura per a afavorir al col·lectiu estudiantil com les beques de transport recuperades després que foren suprimides durant els anys de les retallades.

Són objecte de la beca els ensenyaments universitaris, les artístiques superiors, la formació professional de grau superior i els ensenyaments professionals d’arts gràfiques i disseny superior.

Les sol·licituds poden realitzar-se fins al pròxim el 28 de març i les bases i l’imprés de sol·licitud estaran disponibles des de demà en la web municipal www.cullera.es.

Simó ha posat en relleu l’aposta social del govern. «Som el primer municipi en inversió social de la Comunitat Valenciana i el sisé d’Espanya gràcies a iniciatives com estes», ha declarat.

En eixe sentit, la regidora cullerenca remarca que les beques Erasmus locals «pretenen donar suport a col·lectius com el juvenil perquè puguen eixir a l’exterior no perquè hi ha un país que els expulsa perquè no els dóna oportunitats, sinó perquè tenen un ajuntament que els dóna l’oportunitat de formar-se i tornar per a emprendre ací el seu projecte de vida».