El Servei de Biblioteques d’Oliva publica el llibre Poemes per a un repte. Homenatge a Francisco Brines

Amb este libre el Servei de Biblioteques de l’Ajuntament d’Oliva ha volgut premiar les usuàries i usuaris infantils i juvenils participants en el Repte Lector de l’Estiu 2021

 

Poemes per a un repte. Homenatge a Francisco Brines és l’obra publicada per la Biblioteca de Tamarit, amb la qual el Servei de Biblioteques de l’Ajuntament d’Oliva ha volgut premiar les usuàries i usuaris infantils i juvenils participants en el Repte Lector de l’Estiu 2021, en un acte celebrat el passat dissabte, 27 de novembre, a l’Elca.

L’obra, dedicada a Francisco Brines, és, precisament, un recull de poemes escrits per aquestes xiquetes i xiquets, i a través de les seues pàgines es poden apreciar la inquietud intel·lectual, la sensibilitat, i la creativitat d’una comunitat lectora activa i dinàmica que creix, dia a dia, al voltant de la biblioteca.

El Repte Lector s’organitza cada estiu des de l’any 2015, i és una activitat, dirigida a xiquetes i xiquets d’entre 6 i 16 anys, que s’emmarca dins de les iniciatives de foment lector dutes a terme per la Biblioteca  de Tamarit. Aquesta activitat, referendada pels centres educatius d’Oliva i per les famílies, té com a objectiu formar lectores i lectors competents, és a dir, amb una capacitat crítica i un bagatge cultural que donen sustent a la construcció de la seua experiència vital.

Acte a l’Elca, casa de Francisco Brines

El lliurament dels premis del Repte Lector ha tingut lloc a l’Elca, gràcies a l’hospitalitat de la Fundació Francisco Brines, que des del primer moment va acollir amb cordialitat i complicitat la proposta de la biblioteca de rebre la joventut participant del Repte a la casa de Francisco Brines.

L’acte, presentat per Mª José Canet, cap de Departament del Servei de Biblioteques, ha comptat amb la presència de l’alcaldessa d’Oliva, Yolanda Balaguer, que ha felicitat les xiquetes i xiquets participants i els ha encoratjat a continuar llegint i formant-se.

Per la seua part, el regidor de Cultura i Biblioteques, Julio Llorca, ha lloat la iniciativa de l’equip de treballadores del Servei de Biblioteques i la importància de la seua labor.

L’Associació de Comerciants d’Oliva, ACCO, representada per Fanny Sanchis, un any més ha contribuït a la celebració del Repte Lector fent donació de 5 xecs de 20 euros cadascun, que han sigut sortejats al final del matí.

A més, cal destacar i agrair profundament la participació de l’Associació Artístico-Musical d’Oliva, AAMO, que continuant amb la llarga trajectòria de cooperació amb la biblioteca, ha fet obsequi de l’espectacular actuació de la seua Banda Juvenil.