El segon quadrimestre d’activitats de “Majors Actius” a Ontinyent inclourà un taller de teatre com a novetat

La programació inclou també formació en noves tecnologies, rutes botàniques, espectacles, viatges, esports o la represa dels “encontres amb l’Alcalde”

Un Taller de Teatre adaptat a tots els nivells serà la principal novetat de la programació del segon quadrimestre de 2022 de “Majors Actius”, el programa posat en marxa per l’Ajuntament de la ciutat per tal de promoure un envelliment actiu de la ciutadania. La programació per als mesos de maig a agost de 2022 ha estat presentada pel regidor de Majors Actius, José Rafael Sanchis, qui destacava l’interès d’una programació “pensada per seguir afavorint l’impuls a un estil de vida saludable entre les persones majors a Ontinyent”.

La programació s’obrirà el 17 de maig amb la represa dels “Encontres amb l’Alcalde”, als quals les persones majors dels diferents barris poden establir contacte i debatre al voltant de qüestions del seu interés amb Jorge Rodríguez. Aquest primer encontre serà al Centre Cívic del Llombo, seguint altres els dies 24 de maig (al Centre Cívic de Sant Rafel) i 31 de maig (al Centre Cívic de Sant Josep), sempre en horari de 10 a 11 hores. Altra activitat destacada serà un curs de formació en noves tecnologies per a persones majors, al qual les persones participants seran formades en l’ús i aprofitament de serveis a través del telèfon mòbil, com l’ús de l’APP Municipal. El curs s’impartirà els dies 18 i 20 de maig al Centre Cívic de Sant Josep i els dies 14 i 16 de juny al Centre Cívic de Sant Rafel, amb sessions independents entre sí que oferiran la mateixa formació.

Als viatges culturals, a causa de l’alta demanda que s’ha rebut en les preinscripcions per als viatges, l’Ajuntament d’Ontinyent duplica les places per als de maig i juny, amb 105 places per a cada desplaçament: Dènia i el seu castell el 26 de maig (amb reserves d l’11 al 20 de maig) i Altea i la fàbrica de xocolates Valor el 23 de juny (amb reserves del 6 al 16 de juny). En cas de superar les places ofertades, es realitzarà un sorteig entre les persones apuntades. Per a inscriure’s, cal telefonar al 674753038 en horari de 08:00 a 14:00 hores en les dates assenyalades per a cada viatge.

També es reprenen des de maig les rutes botàniques, a les quals s’explicaran les propietats medicinals de diferents plantes i es podrà veure la multivarietat d’espècies tant a la Mariola com a la zona del Torrater. Després de l’èxit de les rutes fetes al primer quatrimestre de 2022, es realitzaran dues rutes de poca distància i dificultat baixa durant els dies 29 de maig (Ruta pel riu Vinalopó i el seu naixement en la Serra de Mariola) i 26 de juny per Sant Esteve, sent necessari dur esmorzar, aigua i calçat adequat.

Novetats

Els tallers de teatre, novetat a la programació, es duran a terme al mes de juliol, entre els dies 18 al 22, a la Sala Gomis, diàriament des de les 19 hores. Es tracta de 5 jornades per a tots els nivells impartides per dos professionals formats a València i Barcelona, que donaran les sessions per a totes aquelles persones amb inquietuds per aquesta disciplina. A la part esportiva es mantenen les classes de gimnàstica al Trinquet Municipal d’Ontinyent amb la col·laboració de la Universitat de València; i finalment es comptarà amb un apartat d’espectacles que aquest mes de maig inclouen al teatre Echegaray les actuacions de Sedajazz Big Band & Albert Sanz divendres dia 13 i Albena Teatre amb la representació de “128 batecs per minuts” el 27 de maig. El 2 de juliol a la Plaça Major es comptarà amb l’espectacle “Zapore di Somnis” i el 23 d’agost tornarà la “Nit Gran” a la Glorieta a les 19:00 hores, amb espectacle i sopar al preu de 5 euros per persona.

José Rafael Sanchis recordava que les persones majors de 55 anys empadronades al municipi també compten amb un servei d’acompanyament psicològic en horari de dimecres de 10:00 a 13:00 hores i de 16:00 a 19:00 hores cridant al 651031040 (Xaro), i que es pot trobar més informació sobre la programació cultural i esportiva en www.ontinyent.es i www.turismo.ontinyent.es