El projecte de les passarel·les sobre les dunes de la Platja d’Oliva és «inviable»

L’execució del projecte obligaria a expropiar 1,2 quilòmetres de parcel·les que actualment són privades

 

L’alcaldessa d’Oliva, Yolanda Pastor, acompanyada pels regidors de Turisme, Salvador Llopis, i d’Urbanisme, Joan Mata, van comparèixer el dimarts en roda de premsa per a explicar l’estat actual del projecte que va presentar l’anterior Govern local per a ser finançat amb fons europeus, a través del Pla de Sostenibilitat Turística en Destí, consistent a construir una travessia de passarel·les de fusta per a unir el tot el litoral d’Oliva.

Aquest projecte ja compta amb una ajuda de 2,4 milions d’euros de la Unió Europea, però l’actual Govern local considera que tal com està redactat és “irrealitzable”, per diversos motius. En primer lloc, no tots els terrenys són de domini públic, per la qual cosa caldria expropiar. I en segon lloc falta finançament. Els tècnics municipals intentaran redactar un altre perquè no es perda l’ajuda concedida.

El Ministeri per a la Transició Ecològica no va autoritzar que la passarel·la de fusta discórrega sobre les dunes, sinó per la franja interior a aquestes, i això suposaria expropiar més de 30 parcel·les que no estaven previstes, i allargar molt els terminis administratius.

En definitiva, el Govern del PRO i UCIN considera que l’actual projecte no seria viable pel seu impacte mediambiental i el cost econòmic. La intenció és reunir-se la setmana que ve amb tots els grups polítics per a veure com es pot reconduir i no perdre l’ajuda dels 2,4 milions.