El PP de Bèlgida reclama la celebració d’un ple telemàtic per a aprovar un pla de xoc enfront del coronavirus

Demanen ajornar impostos, bonificar taxes i ajudes a les famílies

El PP de Bèlgida ha reclamat a l’alcalde del municipi, Diego Ibáñez, que convoque una sessió del ple municipal per via telemàtica davant la necessitat urgent d’aprovar mesures extraordinàries davant la greu crisi social i sanitària provocada pel coronavirus, que ja està afectant les llars i empreses de Bèlgida.

L’Ajuntament de Bèlgida es troba en una satisfactòria situació econòmica, degut en part també a la important càrrega a la qual estan sotmesos veïns i empreses per les reiterades pujades d’impostos que s’han anat duent a terme al llarg dels últims anys.

Per això, el portaveu del Grup Popular, Javier Ruiz, assenyala que “aquesta situació ha de servir per a revertir els perjudicis econòmics i així fomentar una ràpida recuperació del sector productiu de Bèlgida”.

“Hui, més que mai, el nostre Ajuntament ha de racionalitzar els diners i destinar-lo cap al veritablement important: que ningú es quede arrere en aquesta crisi, frenar la destrucció d’ocupacions i donar-li un respir fiscal als qui els creen”, ha destacat Ruiz.

D’aquesta manera, el Partit Popular de Bèlgida presentarà la següent relació d’acords en forma de moció durant el pròxim ple municipal:

1.- Ajornar el pagament de totes les taxes i impostos municipals. Aquesta mesura suposa un respir per a les famílies i empreses, perquè puguen tindre un major marge de pagament d’impostos i taxes, fins a final d’any.
2.- Bonificar aquests impostos i taxes equivalent a la duració de l’estat d’alarma. Si un comerç o una pime no obri la persiana, no té per què pagar impostos, com la taxa de gual o de residus sòlids.
3.- Dotar un fons econòmic, amb ajudes directes a empreses i famílies. Aquesta mesura serviria per a injectar liquiditat a pimes o autònoms, i també per a ajudar a les llars en els quals tots els membres es queden en l’atur o patisquen un minvament important d’ingressos durant la crisi del *coronavirus.

«Drama per a les empreses»

Ruiz ha volgut alertar sobre el “tremend drama que estan vivint les pimes i els autònoms” ja que han de fer front a nombroses despeses sense generar cap ingrés. “Tot això no és just, a zero ingressos, zero impostos” ha indicat Ruiz.

“Tendim la mà al Govern municipal per a consensuar les mesures i aplicar-les com més prompte millor per a evitar que els efectes del coronavirus s’acarnissen amb els veïns i amb el teixit comercial i econòmic del municipi”, ha afirmat.

El portaveu del grup popular ha agregat que les propostes plantejades són creïbles, raonables i que responen al sentit comú, orientades sempre perquè puguen repercutir directament en els veïns de Bèlgida i al manteniment del major nombre de llocs de treball possible.