El Departament de Salut Xàtiva-Ontinyent centra les activitats del 8M al voltant de la corresponsabilitat

La corresponsabilitat familiar i els seus efectes en dones i hòmens centren estes activitats

El Departament de salut Xàtiva-Ontinyent ha organitzat una sèrie d’activitats per a commemorar el Dia Internacional de les Dones el pròxim 8M. Les activitats han estat organitzades per la Comissió d’Igualtat del Departament i es basen enguany en la corresponsabilitat familiar com a sinònim d’igualtat.

Tal com ha informat la Comissió, en el Departament Xàtiva-Ontinyent el 95% de les excedències per cures familiars són sol·licitades per dones, enfront dels hòmens que només suposen un 5%. Quant a les reduccions de jornada per atenció de familiars les dones que ho han sol·licitat durant el passat any suposen un 89% enfront dels hòmens que són l’11%.

Concentració divendres 6

Amb estes dades Igualtat ha previst la distribució de diversos tipus de cartells que es col·locaran en les àrees més visibles dels centres sanitaris. En ells s’informarà sobre que conseqüències tenen tant sobre hòmens com sobre dones la corresponsabilitat, el concepte de corresponsabilitat i dades i informació de les mesures per a facilitar la corresponsabilitat en l’àmbit sanitari.

A més de la distribució d’esta cartelleria entre els centres de tot el Departament, la comissió d’igualtat ha previst el divendres dia 6 al migdia una concentració a les portes de tots els centres sanitaris, amb això que es pretén visibilitzar la importància de la coresponsabilitat entre hòmens i dones en els espais sanitaris del Departament on el 62% dels seus professionals són dones. A més, durant tota la setmana s’il·luminaran de color violeta les lletres del cartell de la façana principal de l’Hospital Lluís Alcanyís de Xàtiva.