El Conseller Arcadi España visita la planta de ADM Wild a Carcaixent

La Generalitat manifesta el compromís de col·laborar amb l’Ajuntament de Carcaixent per a facilitar l’ampliació i inversió de l’empresa

 

El conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, ha visitat la planta de ADM Wild a Carcaixent per conèixer el projecte d’ampliació de les instal·lacions on la multinacional vol implantar una línia de producció de probiòtics. Paco Salom, alcalde de Carcaixent i Sara Diert, regidora de Promoció Econòmica, han acompanyat el conseller en la seua visita.

Arcadi España ha manifestat la intenció de la Generalitat de col·laborar amb l’ajuntament perquè es materialitze quant abans l’ampliació de la planta que suposarà una inversió de l’empresa de prop de 25 milions d’euros i la consolidació de 20 nous llocs de treball en el municipi, que se sumarien a les 125 persones que ja treballen en l’actualitat. Per part del consistori ja es porta molt de temps treballant en este tema i, segons ha explicat l’alcalde, Paco Salom, el contacte entre l’empresa i l’Àrea de Territori és constant i profitós per tal facilitar la gestió en els terminis previstos.

Consolidació a Carcaixent

Per al titular de Política Territorial, «és una molt bona notícia per a Carcaixent i per a tota la comarca, l’ampliació d’esta planta per a la fabricació de probiòtics que suposarà una gran inversió en La Ribera i garantir l’estabilitat de totes les persones que ja treballen en esta empresa». Segons Arcadi España, esta ampliació «significa que s’estabilitza la confiança de la multinacional per la planta de Carcaixent i es garantia un futur sostenible que mira cap al futur de la indústria, una indústria basada en la biotecnologia, amb un component de recerca i desenvolupament, i que es compromet pel futur del sector agroalimentari, que passa pels productes saludables».

Per la seua part, Paco Salom, ha explicat que des del consistori s’agareix el suport de la Generalitat al projecte i que es continuarà treballant per a que puga materialitzar-se el més prompte possible, «sense dubte suposa una molt bona oportunitat per a Carcaixent ja que consolida la presència de ADM Wild al nostre poble, després de molts anys de presència de la multinacional en els que s’ha convertit en una de les factories capdavanteres en el seu sector».

La planta de ADM Wild a Carcaixent es dedica a la fabricació de colorants, aromes i concentrats de fruites i plantes per a l’elaboració de begudes i altre tipus de productes, destacant l’exportació de concentrat de té i derivats de la garrofa, del que és una de les màximes exportadores de l’Estat Espanyol. L’ampliació suposarà una planta nova a Carcaixent que es dedicarà a la fabricació de probiòtics amb una capacitat cinc vegades superior a la de les actuals instal·lacions de Paterna.