El Certamen de Bandes de Cullera compleix 75 anys

La Banda de Música de Puertollano i la Societat ‘Escuela Musical Santa Cecilia’ de l’Olleria són les agrupacions que participaran en aquesta edició

Un dels actes més importants i més esperats de les Festes Majors de Cullera és el Certamen Nacional de Bandes de Música ‘Ciutat de Cullera’, que aquest 2023 compleix 75 anys.

El certamen, que se celebrarà el pròxim 16 d’abril, és un espectacle d’amor a la música que suscita un gran interés per la competència que es produeix entre les agrupacions que acudeixen. Enguany les dues agrupacions musicals que participen són la AMC «Banda de Música de Puertollano» i la Societat ‘Escuela Musical Santa Cecilia’ de l’Olleria.

L’obra que hauran d’interpretar obligatòriament les dues bandes participants és l’última creació del compositor alacantí Óscar Navarro: el poema simfònic ‘Cumbre Alta’.
 Aquesta composició del creador de Novelda es va preestrenar el mes de febrer passat a l’Auditori Municipal durant l’últim concert del ‘Cicle de Concerts d’Hivern’, a càrrec de les bandes simfòniques de les dues Societats Musicals de Cullera, la Societat Ateneo Musical i l’SMI Santa Cecilia.

Quant a les obres lliures, la Banda de Música de Puertollano ha triat el tema Ghost Ship de l’autor José Alberto Pina per a delectar a l’auditori, mentre que la Societat ‘Escola Musical Santa Cecilia’ de l’Olleria interpretarà l’obra Mosaici Bizantini del compositor Franco Cesarini també amb l’objectiu de conquistar als assistents i al jurat.

Premis

Les agrupacions musicals que rivalitzen en el LXXV Certamen Nacional de Bandes de Música ‘Ciutat de Cullera’ rebran una subvenció de 5.000 euros només per participar.

La banda guanyadora sumarà a la quantia de participació, 6.000 euros pel premi especial del jurat a més del prestigi que suposa alçar-se amb un guardó tan reconegut dins del món de la música de banda.

El segon guardó està dotat amb 4.000 euros i el tercer lloc amb 3.000 euros. Existeixen, a més, altres dues dotacions econòmiques: una per a la banda que realitze la millor desfilada amb 1.000 euros i un altre premi honorífic per al millor director dotat amb 600 euros.

En la competició pel premi a la millor desfilada, la Banda de Música de Puertollano desfilarà amb el pasdoble ‘Recordando a un amigo’ de Paulino Martí i pujarà a l’escenari amb ‘Agüero’ de José Franco Ribate.

Per part seua, la Societat Escuela Musical Santa Cecilia de l’Olleria interpretarà pels carrers de Cullera el pasdoble ‘La Plana de Muro’ de l’autor Francisco Esteve Pastor.