El BUA Fest converteix la platja de Gandia en un gran mural

En el marc del festival BUA (Beach Urban Art) Fest, diversos artistes van elaborar un nou dibuix a la paret posterior dels banys de l’arena de la platja.

 

La platja de Gandia ja compta amb 21 murals nous, els quals substitueixen els de l’ODS de l’any passat. En el marc del festival BUA (Beach Urban Art) Fest, diversos artistes van elaborar un nou dibuix a la paret posterior dels banys de l’arena de la platja. Cadascun d’aquests està inspirat en el patrimoni, les tradicions, la gastronomia, la cultura o els espais naturals de la ciutat. La iniciativa naix amb la intenció de promocionar Gandia com una destinació atractiva per als visitants i, a més, té en compte la bossa d’artistes locals de la ciutat, els quals han participat aportant el seu art.

A més dels murals, es van portar a terme diverses activitats. Dissabte de vesprada Tripas Aerosol es va encarregar del taller de reciclatge de grafiti a l’escenari 2 (Illes Balears) a través del qual es va demostrar com reformar un pot d’esprai i convertir-lo en una peça artística. Al mateix temps, Colectivo TAV va desenvolupar a l’escenari 3 (Galícia) un taller de Tape Art, una demostració de com emprar les cintes adhesives d’una forma creativa. Per la seua banda, el grup Llobarros va portar el toc musical al festival a l’escenari 1 (Ripoll).

Una vegada finalitzat el Festival d’Art Urbà, el regidor delegat de Turisme, Vicent Mascarell, ha expressat la seua satisfacció pel resultat de la iniciativa. «Hem aconseguit un doble objectiu. D’una banda, la platja ha acollit un esdeveniment més que ens diferencia de la resta de destins, i de l’altra, posem en valor les nostres riqueses patrimonials, gastronòmiques i culturals amb els murals».

D’altra banda, el regidor delegat de Cultura, Nahuel González,ha destacat que el BUA Fest «consolida Gandia com a capital de l’art urbà a València i permet continuar posant en valor el treball dels nostres artistes locals».