El bar Polideportivo de Simat guanya el I Concurs Cremaet categoria ‘Tradicional’ i el bar Cremaet de València es proclama campió de la categoria ‘Creativa’

En aquesta primera convocatòria han participat deu bars / restaurants, cinc en cada categoria.

 

Ja coneguem als guanyadors de la primera edició del Concurs del Cremaet. El bar Polideportivo de Simat s’ha alçat com el millor cremaet a la categoria ‘Tradicional’ i el bar Cremaet de València ha aconseguit proclamar-se campió de la categoria ‘Creatiu’. Així ho ha decidit el jurat qui ha destacat el gran nivell d’aquesta primera convocatòria en què han participat deu bars / restaurants, cinc en cada categoria.

El Centre Cívic de la platja de Xeraco ha sigut l’escenari de la I edició de la Fira de l’Esmorzar i del Cremaet i del I Concurs del Cremaet que ha congregat a més de 200 persones provinents de tota la Comunitat Valenciana que han pogut tastar la coca de dacsa, producte típic del municipi de Xeraco; i el protagonista del matí, el cremaet.

El president del Comité Organitzador de la FIESCREM 2022, Bernat Pellicer, ha sigut la persona encarregada d’obrir l’acte inaugural destacant “el gran treball de tot l’equip que ha format part de l’organització d’aquest esdeveniment i de totes les persones que s’han implicat en aquesta iniciativa que té com a objectiu contribuir a la desestacionalització del turisme al municipi”.

A continuació; l’alcalde, Avelino Mascarell, ha pres la paraula agraint la gran acollida a aquesta primera edició que ha comptat amb una ampla representació d’autoritats de tota la comarca, les diferents províncies i de tota la Comunitat Valenciana. “Xeraco és un gran municipi turístic que no ha deixat de treballar per la seua platja, per donar-la a conéixer i per demostrar que és una platja familiar no només per als mesos de juliol i agost, sinó també per als mesos de juny i setembre”.

“I això és el que estem treballant des de l’Ajuntament mostrar els nostres atractius turístics, la nostra gastronomia, la nostra platja i totes els avantatges que aporta Xeraco a la comarca de la Safor i la Comunitat Valenciana. I sempre de la mà de les nostres entitats, associacions i hostalers; perquè Xeraco no és només mar i muntanya; Xeraco és un gran poble amb un teixit associatiu envejable que treballa colze a colze per aportar i fer créixer al nostre municipi”.

Reclam turístic

Per últim, el diputat de Turisme, Jordi Mayor; ha destacat la tradició del cremaet “en l’esmorzaret, tan propis en la nostra cultura i forma de ser, per fer valdre i aconseguir un major aprofitament d’un recurs local com és la platja, desestacionalitzant el seu ús i aprofitant tots aquests elements per a la creació d’aquest certamen”.

“Un certamen que, al seu torn, es converteix en un reclam turístic perquè visitants de dins i fora del municipi coneguen altres productes gastronòmics i atractius locals. És una gran iniciativa de l’ajuntament de Xeraco que València Turisme Valora i recolza per les nostres tradicions, per la nostra identitat i al sector hostaler local que tant està patint en aquests últims temps i necessita el suport de les administracions públiques per tirar endavant. Certàmens com aquest són una bona ocasió per conéixer i redescobrir els municipis de la nostra província, moure’s pel territori valencià i gaudir dels seus altres atractius i les variades experiències que ens ofereix”.

El jurat ha estat compost per: Maje Martínez, directora de Continguts de Gastrònoma València; Joan Clement, xef del CdT i membre de la Xarxa Gastroturística de la Comunitat Valenciana; Avelino Alfaro, xef i president de l’Associació Gastronòmica Fideuà de Gandia; Cova Morales, bloguer asturiana de gastronomia i turisme; i Mapi Barreres, presidenta de Gastroliva.