El 80% de les obres el Pla d’Obres i Serveis “Tornem Junts” d’Ontinyent ja estan adjudicades, fetes o en execució

Prop de 30 empreses locals estan duent a terme les actuacions, que mobilitzen 600.000 dels 935.000 euros que el pla invertirà abans de final d’any a la ciutat

 

El 80% de les obres del Pla d’Obres i Serveis “Tornem Junts” de l’Ajuntament d’Ontinyent ja estan adjudicades, fetes o en execució. Prop de 30 empreses locals estan duent a terme altres tantes actuacions, que mobilitzen 600.000 dels 935.000 euros que el pla invertirà abans de final d’any a la ciutat. El regidor de Territori, Joan Sanchis, destacava “la rapidesa amb que estem posant en marxa el pla, que en menys de dos mesos des que va acabar l’Estat d’Alarma ja està molt avançat. Un pla que va a tenir un important impacte directe i indirecte en la reactivació de la construcció i els sectors afins davant un periode tan difícil com el que estem vivint amb la crisi del Covid-19”, assenyalava.

Així, les últimes actuacions en iniciar-se han estat la millora del paviment en el Parc de l’Orútjol (27.975 euros) la setmana passada, i esta mateixa setmana les obres d’accés al Museu del Tèxtil de la Comunitat Valenciana pel carrer Músic Úbeda (26.227 euros). Al cas de les millores al parc de l’Orútjol, es millorarà el paviment ampliant el tram de formigó colorejat, per tal d’evitar els desperfectes dels moviments de terra en episodis de pluja; mentre que al cas de l’accés al Museu Textil, entre altres coses, s’instal·larà una nova conducció d’aigua potable en aquest tram, que abastiran al Museu, així com a la millora de l’enllumenat públic i del paviment en la vorera fins al carrer Gomis.

 

Actuacions en tota la ciutat

A més a més, a les properes setmanes s’iniciaran les actuacions ja adjudicades d’adequació d’un espai per a vianants entre el Centre de Salut de Sant Rafel i el Centre de Dia de Malalts d’Alzheimer Caixa Ontinyent (38.400 euros); el canvi de l’enllumenat del jardí del Llombo (14.500 euros), la restauració de la Cúpula de Benarrai (7.000 euros), o la rehabilitació de la coberta de la caixa de l’escala de l’edifici Crec i millora del seu interior (40.530 euros), entre altres actuacions.

Entre les intervencions ja executades està el freixat i asfaltat del carrer Madeixes, al tram entre el carrer de la Filatura i el carrer de la Llana (11.400 euros); la instal·lació d’un circuit “street workout” de calistenia al Poliesportiu (8.600 euros); la conversió en zona de picnic de l’antic parc de la Cantereria (4.000 euros); l’adquisició de contenidors per a diversos espais de la ciutat (18.550 euros); l’assistència tècnica per a la creació de l’oficina verda (7.000 euros); la realització de diverses millores al paratge del Pou Clar (7.000 euros); o les millores al parc Ausias March (18.000 euros), a més d’altres de cost inferior als 6.000 euros com ara el canvi de la caldera dels vestidors de fútbol 7; l’adequació de l’ascensor del CEIP Lluis Vives; o la reforma de la cuina del CEIP La Solana, entre d’altres.

Sanchis destacava que aquest pla, ”ens va a permetre millorar molts aspectes del dia a dia de la ciutadania, al temps que recolzem tant a les empreses de construcció com a professionals com ara arquitectes, enginyers, electricistes, llanterners o subministradors de material. El regidor incidia en l’impacte global del programa “Tornem Junts” i els 8 milions que es preveu mobilitzar a la ciutat per incentivar també el consum en el comerç, l’hostaleria i els serveis locals, ajudar els autònoms en la despesa corrent i la contractació o el manteniment de personal; o continuar amb l’execució dels projectes subvencionats per altres administracions, entre altres accions.