Dues recreacions històriques recordaran la Reconquesta i les Germanies dins “d’Ontinyent Medieval”

Els espectacles estan vinculats al 775 aniversari de la Vila Reial i es basen en textos originals del cronista oficial

Dos espectacles de recreació històrica dins la programació de “Ontinyent Medieval” serviran per recordar la Reconquesta i la Revolta de les Germanies. Aquestes representacions sobre dos moments històrics claus per a la ciutat, seran un dels plats forts de la programació organitzada per l’Ajuntament d’Ontinyent coincidint amb el cap de setmana central del “Mig Any Fester” de la Societat de Festers del Santíssim Crist de l’Agonia.

Text original dividit

Els espectacles, vinculats al 775 aniversari de la ciutat com a Vila Reial, i coincidents també amb el 500 aniversari del moviment de les Germanies, es basen en un text original dividit en dos actes obra del cronista oficial d’Ontinyent, Alfred Bernabeu, adaptat per a la seua representació per la companyia Reims, dirigida per Rafa Miragall. Tots dos actes comptaran amb una introducció a càrrec d’un trobador, que dona pas a les escenificacions amb personatges històrics.

La regidora de Festes, Àngels Muñoz, ha destacat “el gran interès d’estes dues representacions, amb la garantia de fidelitat històrica que dona que el text original siga obra del cronista oficial, al qual agraïm la seua implicació en una activitat que va a ser un dels moments àlgids de l’ampla programació que tenim prevista per aquest cap de setmana”, manifestava.