Dos milions per a més aparcaments i il·luminació al Castell de Xàtiva

Esta injecció econòmica es finançarà amb el Pla de Sostenibilitat Turística

Xàtiva ha estat seleccionada pel Govern espanyol, a través de la Conferència Sectorial de Turisme, com a un dels 22 projectes de sostenibilitat turística en la Comunitat Valenciana que rebrà ajudes de fons europeus emmarcades en la III convocatòria extraordinària del programa de Plans de Sostenibilitat Turística en Destí 2023.

Es rebran concretament 2 milions d’euros que es destinaran a posar en pràctica el Pla de Sostenibilitat Turística que es va presentar en FITUR per posar en valor el Castell de Xàtiva i el seu entorn, dinamitzant el territori i revaloritzant el patrimoni històric, natural i cultural.

Adequacions

D’una banda es duran a terme actuacions enfocades a l’accessibilitat, amb la col·locació de noves barreres intel·ligents per tal de controlar l’accés de vehicles al Castell durant els caps de setmana i festius, i també es construirà un nou aparcament amb murs de pedra, paviment empedrat i il·luminació led.

Aquesta il·luminació, a més es col·locarà també a l’aparcament del Bellveret, al camí d’accés al mirador de Sant Josep i al camí fins a Sant Feliu, on també es millorarà la senda i el paviment empedrat.

Altre punt, es millorarà la il·luminació led incloent recorreguts i espais interiors com ara sales, recepció de visitants i aljubs, junt a la col·locació de noves finestres a les sales per tal d’optimitzar l’eficiència energètica.

També es preveu un nou Centre de Recepció de visitants que inclourà una oficina d’informació amb mostrador intel·ligent, tenda de regals i un ascensor per permetre l’accessibilitat a la primera planta.

Nova experiència

A més, es projecta un Centre d’Interpretació del Castell que suposarà una nova experiència per tal de conèixer la història de la fortalesa a través de les últimes tecnologies expositives, facilitant la visita a persones amb diversitat funcional, i amb una exposició didàctica per als més menuts amb tècniques 3D de realitat virtual i augmentada.

Amb aquesta ajuda, a més, també es realitzaran diverses inversions dirigides als museus de la ciutat, així com punts de recàrrega de vehicles elèctrics i un nou lloc d’estacionament d’autocaravanes.

«Aquest projecte millorarà l’experiència turística de la persona que visite el nostre castell i el seu entorn, possibilitant que qüestions essencials com l’accessibilitat siguen una realitat» ha indicat l’alcalde de Xàtiva Roger Cerdà.