«Des de l’Ajuntament estem fent fins on podem i un poc més per ajudar a les famílies més vulnerables»

Hem parlat amb Jorge Boluda, alcalde de Montaverner, per a que ens explique quina és la situació actual del municipi i com s’afronten possibles rebrots

 

En els últims dies s’ha donat a conèixer nous rebrots en diverses poblacions de la Comunitat Valenciana. Tot i que la majoria són casos aïllats i controlats, resulta inevitable que desperten la preocupació de les autoritats que han augmentat les mesures de prevenció per tal d’evitar més contagis en els seus municipis. És el cas de Montaverner, on en els últims dies s’han reprès de forma diària les tasques de desinfecció i neteja dels carrers de la localitat. Hem parlat amb el seu alcalde, Jorge Boluda, per a que ens explique la situació d’esta població de la Vall d’Albaida i les mesures que estan duent-se a terme.

Segons Jorge Boluda, la possibilitat que hi haguera un cas a Montaverner i la proximitat a Gandia, on molts veïns i veïnes tenen una segona vivenda, van fer que per part del consistori no es dubtara de tornar a desinfectar diàriament els parcs, jardins i altres zones d’ús públic de la localitat. Boluda explica que està posant-se especial cura en la piscina municipal i en l’escoleta d’estiu “hem dedicat molts esforços per combatre el Covid-19 i hem de continuar fent-los per a que el risc siga el menor possible i que la població estiga tranquil·la i segura”.

En relació al treball que s’ha fet des de l’Ajuntament durant estos mesos, l’alcalde destaca l’esforç que s’ha fet des de l’Àrea de Benestar Social, “tots sabem que les famílies més vulnerables són les que més estan patint esta crisi, per això des del consistori i des del servei mancomunat de Benestar Social estem ajudant fins on es pot i un poc més”. Així, a Montaverner des del primer moments s’han concedit diverses ajudes per a la compra d’aliments i productes bàsics, s’ha intensificat el servei d’ajuda a domicili i s’han convocat ajudes per a lloguer.

L’alcalde de Montaverner, Jorge Boluda, reconeix que sí que preocupen els nous casos, però que també s’estan organitzant diverses activitats d’oci i cultura durant els mesos d’estiu, com el concert de l’artista local “Lirios” este dissabte, “creiem que també és important que la gent isca de casa i es puga divertir, sempre guardant les mesures higienicosanitàries corresponents com la limitació d’aforament i l’ús de mascareta”. D’esta manera, per a les properes setmanes està programada l’actuació teatral “Colombaire de Profit” per al diumenge 25 i l’actuació del grup coral “Clarialba” per a l’1 d’agost.

En esta línia d’oferir propostes d’oci segur per a la població, Jorge Boluda ha avançat que ja s’estan buscant alternatives per a la setmana de festes que s’haguera tingut que celebrar la última setmana d’agost “no podrem celebrar les Festes de Moros i Cristians, però ja s’està treballant en propostes com un passacarrer, un castell de focs artificials o el concert de la banda municipal, tot sempre amb garanties i amb l’objectiu que la població puga gaudir de moments d’entreteniment”.