CullerArts es prepara per a una final internacional

Violinistes d’Ucraïna, França i Letònia es disputaran el guardó d’esta segona edició que torna a brillar pel nivell dels intèrprets

 

Tot llest per a conéixer el o la violinista que serà guanyador del II Concurs Internacional de Violí CullerArts. Tres jóvens violinistes d’Ucraïna, França i Letònia es disputaran este dissabte 19 de setembre la gran final d’este certamen després d’una setmana d’audicions eliminatòries.

El jurat qualificador del concurs ha dictaminat esta nit que l’ucraïnés Roman Kholmatov, la francesa Magdalena Sypniewski i el letó Jevgēnijs Čepoveckis es juguen el guardó en un concert el qual actuaran amb l’Orquestra de València. Estes tres promeses del violí que han convençut als experts per ser els aspirants a la victòria es dedicaran, demà i despús-demà, a preparar la gran final assajant amb l’Orquestra de València.

Els tres han escollit per interpretar en la final el Concert en MI menor OP 64 de Mendelssohn.

 

Retransmissió en streaming de la final

Les audicions tindran lloc a l’Auditori Municipal de Cullera a partir de les 19.30 hores i les entrades poden adquirir-se en www.agendacullera.com, en la Casa de la Cultura o en la mateixa taquilla de l’Auditori Municipal. Cal assenyalar que enguany, com a novetat, l’Ajuntament de Cullera retransmetrà en streaming esta final.

El regidor d’Activitats Musicals, Juan Carlos Alandete, ha ressaltat que és conscient que la decisió del tribunal «no ha estat gens fàcil per l’alt nivell demostrat per estos virtuosos del violí».

A més, el també músic s’ha mostrat convençut que el Concurs Internacional de Violí ja és una referència en el panorama espanyol i està consolidant el seu creixement internacional gràcies al talent dels i les violinistes que venen d’arreu del món. «L’any passat la guanyadora va ser una ucraïnesa i els altres finalistes foren un madrileny i una alemanya i enguany la semifinal ja ha estat intercontinental», ha destacat l’edil Alandete.