Cullera trau l’òpera al carrer

Ainhoa Arteta, Ramón Vargas, Lorena Valero i Sebastián Peris seran els caps de cartell del primer esdeveniment operístic a l’aire lliure que se celebrarà a l’agost

Cullera serà la seu d’un certamen d’òpera a l’aire lliure en el marc del festival CullerArts sota la direcció artística de Cristóbal Soler. L’esdeveniment denominat ‘Òpera Festival CullerArts’ tindrà lloc del 5 al 9 d’agost en la capital turística de la Ribera i comptarà amb la participació d’importants figures internacionals del bel canto com Ainhoa Arteta, Ramón Vargas, Lorena Valero i Sebastián Peris.

Així ho ha avançat este divendres en la Fira Internacional de Turisme (Fitur) de Madrid, Jordi Mayor, alcalde de Cullera durant la presentació de la programació anual de la ciutat en esta matèria

La màxima autoritat local ha assenyalat que el consistori ja ha tancat un acord amb estes quatre grans figures mundials.

La ciutat suma a la seua àmplia oferta un nou atractiu que «impulsa el nostre paper com a capital musical», ha declarat Mayor. «A Cullera és possible gaudir del nostre entorn natural amb les millors platges d’Europa, degustar un deliciós arròs i a més gaudir de la millor música», ha assenyalat.

300.000 visitants

Per la seua banda, el regidor d’Activitats Musicals, Juan Carlos Alandete, ha destacat que enguany la localitat espera l’arribada de més de 300.000 visitants atrets solament pels diferents esdeveniments musicals.

La localitat valenciana de Cullera s’ha convertit en els últims anys en un referent musical a escala europea gràcies a albergar el major festival de música techno del vell continent. El Medusa Sunbeach Festival ha posicionat a la ciutat costanera com a parada obligatòria dins del circuit internacional de festivals.

«Enguany esperem més de 300.000 visitants que vindran només per la música, una xifra gens menyspreable en una ciutat on el sol i la platja regnen encara que ara ja tenen en els esdeveniments musicals una melodia d’acompanyament que amplia la nostra oferta turística», ha avançat Alandete.

Artistes de talla mundial com Carl Cox ja han confirmat la seua presència, entre molts altres que es donaran a conéixer en dates pròximes.

Multiplicitat d’estils

Però no sols de música moderna viu l’esperit. «Cullera és música la mires per on la mires», en paraules d’Alandete. De la música electrònica a la música clàssica, passant per la recuperació de la música tradicional valenciana, la ciutat costanera coneguda per ser la seu de dues de les bandes més potents d’Europa, com així ho confirmen els nombrosos guardons internacionals que adornen les seues vitrines, oferix una variada oferta d’experiències musicals per als públics més diversos.

La tradició musical de Cullera va molt més enllà i és molt àmplia. La localitat acull, dins de la programació de les seues Festes Majors, durant el mes d’abril, la celebració del Certamen Nacional de Bandes de música “Ciutat de Cullera”, el més antic d’Espanya en la seua categoria. Un certamen que este 2022 arribarà a la seua LXXV edició i en el qual han participat algunes de les agrupacions musicals més importants del panorama bandístic nacional.

Per la seua banda, els amants de la música de cinema tenen una altra cita ineludible dins de la programació anual de la Regidoria d’Activitats Musicals de l’ajuntament. Durant el mes de juliol, la ciutat acull el Certamen de música de Bandes de Música de Cine – Memorial Rafael Talens Pelló, únic en la seua espècie.

Realitzat a l’aire lliure en un marc incomparable com els històrics Jardins del Mercat, les agrupacions musicals participants combinen les partitures musicals de bandes sonores amb la projecció d’imatges de les corresponents pel·lícules, una sincronització de gran dificultat, l’execució de la qual frega la perfecció.

Dins l’apartat de música clàssica, el consistori ha efectuat una forta aposta per CullerArts. Un certamen jove que en 2022 celebrarà la seua quarta edició i que inclou, entre altres actuacions, un Concurs Internacional de Violí la final del qual es retransmet per TVE.

Música en valencià

Cullera no deixa de costat la música en valencià. Durant les Festes Majors d’abril, la localitat acull el ‘Festival Marítim de música en valencià’. Una alternativa musical en la qual els millors grups del panorama musical valencià i també uns altres del context estatal com Txarango es donen cita reunint jóvens arribats des de tots els punts de la geografia.