Cullera rep en Fitur la condició de municipi turístic de la Comunitat Valenciana

La capital turística de la Ribera quinta destinació turística del territori valencià a rebre esta distinció

 

Cullera torna a ser protagonista en la Fira Internacional de Turisme 2021 (FITUR) celebrada en Madrid amb una gran notícia per a l’impuls turístic de la ciutat. La Generalitat Valenciana l’ha reconegut amb el distintiu ‘Municipi Turístic de la Comunitat Valenciana’, una acreditació amb la que a hores d’ara soles compten, junt amb Cullera, València, Benidorm, Gandia i Benicàssim, i que permetrà accedir a fons de cooperació de les administracions públiques en matèria de turisme i participar de projectes que ajuden a millorar Cullera com a destinació turística intel·ligent.

Al pavelló central de FITUR i amb la presència del secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, l’alcalde de la ciutat, Jordi Mayor ha valorat este reconeixement “que ens dona encara més valor com a municipi turístic de referència”. Fent referència a l’obtenció d’este distintiu, el primer edil ha assenyalat que suposa “un repte” que permet al municipi seguir amb el full de ruta marcat en els darrers i els pròxims anys basat en “una destinació turística atractiva, intel·ligent, sostenible, de qualitat i d’avantguarda”.

La màxima autoritat local també ha esperançat que este siga un pas més per millorar el finançament dels municipis turístics per a poder ser més competitius. “El reconeixement ve emparellat amb l’anhel deixa infrafinanciació que tenim els municipis turístics quan acollim durant moltes èpoques de l’any a un volum poblacional molt elevat. Això fa que siguem els propis Ajuntaments qui posem recursos públics per poder abastir tota la demanda i serveis del sector turístic i de la gent que ens visita”, defensa Mayor.

Per altra banda, Colomer ha donat l’enhorabona a l’Ajuntament i a la ciutadania de Cullera perquè suposa “una voluntat inequívoca de futur, de confiança en el sector turístic, de voler fer els deures i saber interpretar els temps en els que estem”. El secretari autonòmic ha insistit en que Cullera ha entés quin és el camí dels canvis en l’oferta i la demanda, la tecnologia, les necessitats de les persones, de la governança compartida, de la sostenibilitat, accessibilitat o de la lluita contra l’intrusisme en el sector, i treballa per aconseguir-ho “perquè la ciutat turística ha de ser proactiva”.

Per a Colomer, este estatus “eleva el llistó de responsabilitat i qualificació de la destinació, i Fitur és la millor targeta de presentació o passaport de futur d’una ciutat amb potencial, preparada i que vol rebre un turisme més exigent”.

‘Municipi Turístic de la Comunitat Valenciana’

La població turística fidel, el nombre d’allotjaments turístics i de segones residències, atractius turístics de primer ordre com les platges, els paratges naturals, el patrimoni cultural i museístic o les festes, l’aposta per la sostenibilitat i pel turisme intel·ligent, l’accessibilitat, la informació, i la continua millora i esforços per la qualitat dels serveis que presta la ciutat són alguns dels factors que s’han tingut en compte.

De fet, un dels seus principals aparadors com ho són les platges acaben de revalidar sis banderes blaves situant-la en el top3 del litoral valencià un any més. Atractius que es sumen a altres recursos naturals de parada obligatoria com el Cap de Cullera, l’Estany, la desembocadura del Xúquer, la muntanya o l’entorn del Parc Natural de l’Albufera; espais emblemàtics i històrics com el Castell, el Far o la Cova-Museu del Pirata Dragut; i d’altres com les Festes Majors, les Falles, festivals musicals punters, activitats nàutiques i rutes senderistes i, com no, la gastronomia.

Mayor també ha posat èmfasi en que són molts motius pels quals voler passar unes vacances a Cullera. “Des del turisme familiar al turisme jove i d’oci, poder-se menjar un bon arròs, experiències i activitats aquàtiques, rutes senderistes i paisatges, patrimoni cultural o les platges. Tot això combinat amb les condicions climatològiques que tenim sempre ens situa entre els destins per excel·lència del litoral mediterrani”, defensa l’alcalde.